Tot ce trebuie să stabilești în cazul în care te decizi să faci o nuntă dublă

0
700
Tot ce trebuie să stabilești în cazul în care te decizi să faci o nuntă dublă

Atunci cand esti pus in postura de a face o nunta dubla trebuie sa te gandesti la foarte multe variabile si invariabile. Asta inseamna ca nu poti sa ignori cu siguranta perechea alaturi de care vei pasi intr-o viata noua. Atunci cand alegi sa faci o nunta dubla, fie ca va fi dubla la restaurant, fie la biserica, fie in ambele locatii, nu trebuie sa uiti unele lucruri.

E clar ca nunta dubla o faci de comun acord si ca totul trebuie sa fie atat pe placul ambelor mirese cat si pe placul ambilor miri. Asta inseamna fie munca mai putina, fie munca mult mai multa si mai grea, deoarece, se stie ca atunci cand se unesc mai multe forte se poate porni haosul sau dimpotriva se poate stabili pacea.

Coordonatele ce trebuie stabilite de comun acord

In cazul unei nunti duble, trebuie stabilite de comun acord urmatoarele coordonate: starea civila – data si ora, cununia religioasa – data, locatia si ora, numarul de invitati, salonul – locatie, numar de invitati, ora de primire, amenajarea Sali si multe altele. Pentru a putea face putina lumina, vom avea grija sa le punem pe toate intr-o lista ce trebuie urmarita indeaproape:

Starea civila, trebuie stabilita de comun acord si tot ce tine de aceasta, mai exact ziua in care se va face cununia, ora si numarul de invitati – martori. De regula ziua si ora sunt stabilite de catre ofiterul de stare civila dar in cazul in care are cateva zile disponibile si va poate pune sa alegeti, de ce sa nu optati pentru ziua cea mai potrivita pentru ambele cupluri?! De regula se tine cont de zilele considerate norocoase sau de ziua de nastere a tinerilor, iar cea mai buna solutie pentru a se ajunge la o data de comun acord este suma tuturor numerelor posibile si impartirea acestora la patru.

Dar cu siguranta nu toata lumea se poate bucura de libertatea alegerii datei pentru cununia civila. Numarul de invitati pentru evenimentul oficial trebuie sa fie de asemenea stabilit de comun acord, de regula se tin aproape rudele importante, precum parintii si socrii, desigur si nasii, domnisoara si cavalerul de onoare si nu in ultimul rand cativa prieteni de valoare. Aici trebuie sa va ganditi exact cine ar trebui sa fie prezent deoarece in cele mai multe cazuri salile starilor civile sunt destul de mici si in plus nu e nevoie de zarva prea mare. O nunta dubla trebuie sa aiba o lista clara cu numarul de invitati de la starea civila.

Citește și:  Contează părerea celorlalți despre persoana iubită și cât de mult te poate influența acest lucru?

nunta dubla

Sesiunea de fotografii de dupa starea civila. O nunta dubla poate implica si costuri mai putine in unele situatii, pentru ca se dubleaza anumite momente si astfel necesita o cheltuiala mai mica, spre exemplu pozele, care pot fi facute de un singur fotograf, deoarece la urma urmei, cam asta inseamna o nunta dubla: momente duble. Locatiile, in schimb, vor trebui stabilite de comun acord, in grupul celor patru tineri casatoriti, si alese in asa fel incat sa nu produca disensiuni.

Un aspect foarte important in aranjarea unei nunti duble este cu siguranta localul in cadrul caruia se vor tine cele doua petreceri. Acesta nu va implica costuri mai mici, insa cu siguranta va implica o bataie de cap mai mare. Bataie de cap deoarece trebuie gasita o culoare comuna pentru amenajarea salii, feluri de mancare pe placul ambelor cupluri, bauturile de la masa nuntasilor pe toate gusturile, muzica, fie ca e dj, fie ca e orchestra, trebuie meditat asupra play-listului, aranjarea meselor si pozitionarea diverselor accesorii precum baloanele de la intrare sau alte lampi considerate necesare pentru luminarea incaperii etc.

De regula in momentul in care se ia decizia unei nunti duble, miresele mai cu seama, sunt in cele mai multe cazuri prietene de nedespartit sau chiar surori ce nu-si concep momentele unice, una fara cealalta. Dar asta nu inseamna ca nu se vor ivi si momente pline de tensiune.

Unul dintre cele mai importante aspecte, la care trebuie sa se ajunga la un punct comun reprezinta alegerea ornamentelor florale pentru mirese. Acestea pot fi identice, ceea ce ar fi epic in cazul unei nunti duble sau dimpotriva pot fi total constrastante. Multa grija si la rochia de mireasa si la accesorii. Ramane la mica intelegere daca acestea vor coincide sau dimpotriva vor diferi ca de la cer la pamant. Si cum de regula pentru fete este mult mai important momentul nuntii, tot ele vor fi cele care vor hotari marimea, forma, gustul, varietatea tortului.

Regulile clare ale unei nunti duble trebuie stabilite de la bun inceput de comun acord, deoarece oricat de bune prietene ar fi miresele pot ajunge la un scandal de proportii. In cazul in care nu se pot realiza anumite lucruri de comun acord, sensul nuntii duble parca nu mai exista, deoarece intregul ei farmec este trairea unor clipe frumoase alaturi de cea mai buna prietena sau alaturi de cel mai bun tovaras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.