Nu lăsa o prietenă falsă să-ți strice căsătoria sau relația de dragoste!

1
4665
Telefoanele mobile pot distruge viața intimă?, Foto: appandhome.de

Pentru a fi fericită în viață trebuie să eviți prieteniile dăunătoare, cu persoane care sunt false și viclene. De multe ori relațiile de prietenie dintre femei devin complicate, din cauza invidiei care nu se poate vindeca niciodată. Aristotel spunea că ,,invidia este un fel de întristare pentru fericirea de care ni se pare că se bucură egalii noștriˮ. La femei invidia este ca o dorință secretă sau un obicei de a se compara cu alta, de a râvni la ce are prietena. Este un fel de gelozie, acest sentiment negativ, de dezamăgire, va începe în principiu cu o comparație, cu un regret că altă femeie poate este mai fericită. În general femeile care sunt frumoase și îngrijite au parte de prietenii toxice din partea altor femei, sau pot fi ținte ale invidiei unor persoane de sex feminin. O femeie care are multe calități va putea avea o prietenie adevărată doar cu o femeie care se află la același nivel cu ea, care are încredere în ea și duce o viață decentă, de care este mândră și mulțumită. O persoană deșteaptă și realizată va aprecia calitățile altei persoane și nu va fi învidioasă pe aceea. O femeie care nu are încredere în ea poate deveni invidioasă pe o altă femeie despre care crede că este mai bogată, mai frumoasă, mai isteață, de succes, aceasta poate fi o prietenă, o colegă, o vecină sau o cunoștință.

blank
Femei care bârfesc, Foto: thoughtco.com

De ce este bine să te ferești de femeile care bârfesc? O prietenă bârfitoare va avea întotdeauna ceva de spus și despre tine, chiar dacă pretinde că este prietena ta. Nu va fi niciodată în stare să păstreze un secret indiferent de cine este vorba. Dacă faci greșeala să ai încredere în ea, să-i spui ceva și să o rogi să țină secret, va fi în zadar. Ea va divulga tot în scurt timp, la rude, la cunoscuți, la diferite persoane pe care le știe și care poate nu au nicio treabă cu viața ta. Dacă spui ceva de soțul tău, cu siguranță acesta va afla, va găsi ea o modalitate de a-l informa pentru ca să-l impresioneze cumva și să-i atragă atenția. Este foarte simplu să scapi de o astfel de prietenă: o eviți, nu-i mai răspunzi la telefon și termini prietenia cu ea. Nu uita că atunci când te confensezi unei prietene de acest fel și îi spui anumite secrete tu greșești deoarece devii vulnerabilă, devii o persoană care poate fi ușor rănită și criticată, iar această parte sensibilă a ta va fi speculată de ,,prietenaˮ ta. Gândește-te bine înainte de a spune un secret sau ceva despre viața ta! O prietenă bârfitoare te va bârfi și pe tine, nu va păstra niciun secret al tău, poți fi sigură de acest lucru și de aceea este bine să ai grijă pe viitor!

Invidia, Foto: progettoevolutivo.it

Un tip de prietenă de evitat este cea competitivă, care nu se bucură de realizările tale și nu poate să te felicite atunci când ai succes, indiferent despre ce este vorba. Ea este mereu invidioasă și încearcă să transforme orice aspect al vieții tale într-o competiție. Amiciția este înțeleasă de ea ca o concurență, ca un concurs între tine și ea, te vede ca un adversar și poate ajunge și la o stare patologică de a te vedea ca pe un ,,dușmanˮ. O astfel de prietenă vrea să beneficieze de tot ceea ce ai, să te întreacă și desigur, dacă se poate, să îți strice relația de căsătorie, să îți cucerească bărbatul. Mare atenție la o astfel de prietenă! Între tine și ea va fi doar o relație de rivalitate, ea se va bucura doar de necazurile tale și de toate victoriile sale. Care este soluția? Poți scăpa de o astfel de prietenă diplomatic, o eviți, o tratezi cu indiferență și pui capăt prieteniei cu ea.

Citește și:  Cum să realizați un buchet de mireasă cu flori din grădină? Vezi pașii pentru crearea acestui accesoriu
Critica, Foto: wallscover.com

Invidia nu are logică și duce la formarea unui obicei de a critica. Dacă observi că ai o prietenă care te critică mereu și se bucură de asta, este clar că ai cu ea o relație de amiciție lipsită de empatie și de susținere reciprocă. O astfel de prietenă se leagă de orice cuvânt îl spui, de orice lucru pe care îl faci, te contrazice tot timpul, nu te laudă pentru nimic, iar în plus are tendința de a face remarci răutăcioase ca să te rănească. Dacă te critică în față este clar că te critică și la alte persoane. Poate ajunge să te critice și față de prietenii comuni sau față de soțul tău. Se bucură să te vadă în defensivă, să te vadă că te cerți cu soțul tău, și ar fi mulțumită să reușească să-ți strice relația de dragoste. O astfel de prietenie toxică trebuie încheiată, în caz contrar vei ajunge să ai o stare de oboseală, să simți o piedere de energie, deoarece este greu să faci tot timpul față conversației neplăcute cu ea și criticilor nemiloase.

Gelozia, Foto: progettoevolutivo.it

Studiile arată că în ultimii zece ani a crescut numărul de divorțuri și în continuare, din cauza infidelității, această problemă este în creștere. De multe ori se întâmplă ca motivul divorțului să fie faptul că soțul și-a părăsit nevasta și a plecat cu prietena acesteia. Totul a început de la întâlnirile dese cu prietenii, unde participă și o ,,prietenăˮ ce se simte atrasă de soțul alteia. Un prim semn că este așa poate fi un simplu zâmbet ,,ciudatˮ care însoțește clipirile dese ale celor doi. Soția care observă astfel de zâmbete la soțul ei și la ,,prietenaˮ ei trebuie să știe că acesta este un semnal important de luat în seamă. Soțul ei poate fi interesat sexual de prietena ei și reciproc, ea poate descoperi acest lucru dacă le observă gesturile simple care țin de limbajul trupului, dar care sunt clare.

Bărbat care filtrează, Foto: kadinsaldurumlar.com

Interesul sexual al unui bărbat se poate depista prin următoarele gesturi:

 • trecerea mâinilor prin păr
 • atingerea gâtului cu palma
 • priviri lungi cu subînțeles
 • respirație adâncă și umflarea pieptului
 • ținerea mâinilor pe șolduri
 • tendința de a-și aranja părul, gulerul de la cămașă sau de a culege scamele de pe haină.
Flirt, Foto: filoji.com

La femei interesul sexual este trădat de alte gesturi și anume:

 • privirea peste umăr spre bărbatul respectiv
 • priviri insistente spre acesta
 • se joacă cu cerceii din ureche sau cu mărgelele de la gât
 • își întinde piciorul și își așează pantoful
 • se uită la gura bărbatului
 • își linge buzele
 • lasă capul puțin aplecat și privește pieziș spre persoana de sex masculin
 • își admiră degetele și unghiile
 • își ține picioarele încrucișate
 • se joacă cu paharul
 • își aranjează hainele
 • își trece mereu degetele prin păr
 • își arcuiește pieptul spre a-l pune în evidență.

Mare atenție la astfel de persoane care se dau ,,prieteneˮ pentru că sunt destule semnale prin care le puteți recunoaște că sunt false, trebuie doar să le priviți cu multă atenție, și este bine să le evitați!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.