Sfecla rosie este un remediu natural bun pentru sanatatea omului, de aceea eu o gatesc de cateva ori pe an.
Aceasta reteta pot sa spun ca o am de la mama mea care o gateste de fiecare data de Pasti.
Este un fel de acritura care merge foarte bine in combinatie cu mancarurile de Pasti dar si cu alte mancaruri.
Sfecla rosie se mai poate face si taiata rondele sau in combinatie cu hreanul.
Ingrediente muratura sfecla rosie la borcan, acrita cu otet
- 1 kg sfecla rosie
- 2-3 linguri zahar
- 1 lingura otet
- 1 lingurita sare
- apa
Mod de preparare
Se spala si se pune la fiert sfecla rosie pana in momentul in care furculita intra bine in ea.
Cand este fiarta se scoate din apa si se lasa la racit. Dupa ce este racita se curata si se taie bucati potrivite pentru a intra in blender.
Dupa ce este gata razuita se pune intr-un bol si se adauga peseta ea zaharul, otetul si sarea, apoi se amesteca bine.
Cand am terminat de amestecat se poate pune intr-un borcan, adaugand apa pana este bine acoperita.
Va doresc pofta buna!