De obicei, multa lume taie cartofii in rondele odata am incercat sa razuiesc ingredientele si de atunci doar asa fac, parca gusturile se amesteca mai bine, si marginile si suprafata devine mai crocanta.
Daca si voi faceti in mod obisnuit, recomand sa incercati si aceasta varianta.
Ingrediente cartofi frantuzesti cu carnati de casa, la cuptor
- 1 kg cartofi
- 250gr smantana
- lapte
- 1 fir de carnati de casa
- 3 oua
- sare, piper
- ulei
Mod de preparare
Spalam cartofii si intr-un vas ii punem la fiert cu ouale (eu pun ambele intr-un vas si ouale le scot dupa 12-15 de minute, dar puteti pune si separat); cartofii ii fierbem aprox. 30 de minute, nu trebuie sa fie prea moi (sunt mai usor de razuit)
Carnatii ii taiem rondele, smantana o amestecam cu 2-3 linguri de lapte ; curatam cartofii si ouale, radem ambele si le punem separat in farfurii.
Luam un vas yena, in cazul meu unul dreptunghiular (dar nu conteaza forma), ungem vasul cu ulei si punem un strat de cartofi razuit, condimentam cu sare si piper, urmeaza un strat de oua razuite, rondele de carnati si un strat de smantana. Dupa smantana incepem din nou cu cartofi si continuam pana cand avem ingrediente, ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.
Punem in cuptorul preincalzit si lasam pana se formeaza o crusta aramie, aprox 20 de minute, dupa care scoatem si turnam smantana ramasa deasupra; punem inapoi in cuptor pt. aprox. 20 de minute.