Rețete culinareMuffin cu brânză dulce de vacă și pulpă de caise - vezi...

Muffin cu brânză dulce de vacă și pulpă de caise – vezi care este modul de preparare a acestei rețete

Asteptati primavara? … eu astept cu muffinuri in forma de floare, preparat cu branza dulce de vaca si deocamdata cu caise din compot 🙂 Recomand aceasta reteta pentru musafiri de ziua femeilor sau pur si simplu la musafiri de weekend, mai ales daca aveti si voi niste forme de silicon cu model interesante sau chiar floare, sigur ca o sa surprinda pe toata lumea forma interesanta si gustul delicios.

Ingrediente muffin cu branza dulce de vaca si pulpa de caise

  • 3 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 75gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 250gr branza dulce de vaca
  • 2 linguri smantana
  • compot de caise

Mod de preparare

Despartim ouale, punem separat galbenusurile si le frecam bine cu pliculetul de praf de copt. Albusurile le batem spuma tare cu ajutorul unui mixer electric.

Razuim branza dulce de vaca, adaugam zaharul, untul si amestecam bine cu mixer electric, dupa, adaugam galbenusurile amestecate cu praf de copt si amestecam iar. Treptat adaugam faina si laptele la sfarsit incorporam si spuma de albusuri, aici deja sa folosim o spatula sau o lingura de lemn sa nu stricam spuma.

Citește și:  Dacă vă plac atât carnea de pui cât și vafele încercați această gustare inedită din pui și vafe

Desfacem compotul de caise si taiem fructele in bucati mici, le adaugam la amestec si incorporam.

Preincalzim cuptorul si pregatim tava cu hartii de briose si forme de silicon daca aveti (O observatie! muffinurile cu branza in aluat prefer sa fac in forme de silicon decat in hartie. Cele coapte in silicon dupa ce se raceste se poate scoate din formele usor, iar din formele cu hartie mai greu 🙁

Cele in hartie au nevoie de o zi ca sa se poate rupe hartia sa nu ramana mult aluat pe ea. In plus, daca gasiti niste forme de silicon cu model de exemplu floare muffinurile o sa aiba un aspect mai interesant :P)

Folosind o lingura mare, umplem fiecare forma cu aluat, punem in cuptor timp de 30-35 de minute, pana ce varfurile devin aurii.

Daca le vreti mei dulci, adaugati zahar pudra deasupra.

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.