Muffin cu brânză dulce de vacă și pulpă de caise – vezi care este modul de preparare a acestei rețete

0
238
Muffin cu branza dulce de vaca si pulpa caise
Muffin cu branza dulce de vaca si pulpa caise

Asteptati primavara? … eu astept cu muffinuri in forma de floare, preparat cu branza dulce de vaca si deocamdata cu caise din compot 🙂 Recomand aceasta reteta pentru musafiri de ziua femeilor sau pur si simplu la musafiri de weekend, mai ales daca aveti si voi niste forme de silicon cu model interesante sau chiar floare, sigur ca o sa surprinda pe toata lumea forma interesanta si gustul delicios.

Ingrediente muffin cu branza dulce de vaca si pulpa de caise

  • 3 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 75gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 250gr branza dulce de vaca
  • 2 linguri smantana
  • compot de caise

Mod de preparare

Despartim ouale, punem separat galbenusurile si le frecam bine cu pliculetul de praf de copt. Albusurile le batem spuma tare cu ajutorul unui mixer electric.

Razuim branza dulce de vaca, adaugam zaharul, untul si amestecam bine cu mixer electric, dupa, adaugam galbenusurile amestecate cu praf de copt si amestecam iar. Treptat adaugam faina si laptele la sfarsit incorporam si spuma de albusuri, aici deja sa folosim o spatula sau o lingura de lemn sa nu stricam spuma.

Citește și:  Vrei să faci un sos grecesc și nu știi cum? Încearcă această rețetă pentru tzatziki cu sfeclă roșie

Desfacem compotul de caise si taiem fructele in bucati mici, le adaugam la amestec si incorporam.

Preincalzim cuptorul si pregatim tava cu hartii de briose si forme de silicon daca aveti (O observatie! muffinurile cu branza in aluat prefer sa fac in forme de silicon decat in hartie. Cele coapte in silicon dupa ce se raceste se poate scoate din formele usor, iar din formele cu hartie mai greu 🙁

Cele in hartie au nevoie de o zi ca sa se poate rupe hartia sa nu ramana mult aluat pe ea. In plus, daca gasiti niste forme de silicon cu model de exemplu floare muffinurile o sa aiba un aspect mai interesant :P)

Folosind o lingura mare, umplem fiecare forma cu aluat, punem in cuptor timp de 30-35 de minute, pana ce varfurile devin aurii.
Daca le vreti mei dulci, adaugati zahar pudra deasupra.

1.Ingrediente
1.Ingrediente
2.Galbenusuri cu praf de copt
2.Galbenusuri cu praf de copt
3.Albusurile batute spuma tare
3.Albusurile batute spuma tare
4.Galbenusuri amestecate cu praf de copt adaugat in branza maruntita
4.Galbenusuri amestecate cu praf de copt adaugat in branza maruntita
5.Faina adaugata in amestec de branza
5.Faina adaugata in amestec de branza
6.lapte adaugat in amestec de branza
6.lapte adaugat in amestec de branza
7.Spuma tare adaugata in amestec de branza
7.Spuma tare adaugata in amestec de branza
8.Caise maruntite
8.Caise maruntite
9.Bucati de caise adaugate in aluat
9.Bucati de caise adaugate in aluat
10.Aluat portionat in forme
10.Aluat portionat in forme
11.Muffinuri coapte
11.Muffinuri coapte
12.Muffinuri scoase din tava si racite
12.Muffinuri scoase din tava si racite
13.Muffinuri cu zahar praf
13.Muffinuri cu zahar praf
14.Interiorul
14.Interiorul
15.Muffinuri coapte in forma de silicon cu model de floare
15.Muffinuri coapte in forma de silicon cu model de floare
16.Muffin cu branza
16.Muffin cu branza
17.Muffin cu branza
17.Muffin cu branza
18.Muffin cu branza
18.Muffin cu branza
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.