Rețetă de laste cu cartofi, bacon și smântână, prăjite în tigaie sau fierte – un adevărat deliciu culinar

0
649
Laste cu cartofi, bacon si smantana, prajite in tigaie sau fierte
Laste cu cartofi, bacon si smantana, prajite in tigaie sau fierte

Am patit de multe ori cand am gatit ceva mancare ca a ramas si pe ziua urmatoare cand deja nu am mai avut pofta de ele:( de aceea am obisnuit sa gatesc mancaruri in cantitati mici… Iata o reteta despre care pot sa spun ca ma bucur daca ramane si pe a doua zi 🙂

Despre reteta putem spune ca e 2 in 1,din aceiasi compozitie preparam 2 feluri diferite, prima zi preparam cu bacon si smantana, a doua zi prajim lastele si servim cu iaurt sau cascaval.

Aceasta a fost partea buna a retetei, partea mai putin buna este cand vine pofta la varianta a doua, problema incepe cand trebuie sa asteptam sa se raceasca bine lastele amestecate cu cartofi si sa stea cateva ore in frigider sa devina tari si sa se prajeasca mai bine 😛

Ingrediente laste cu cartofi, bacon si smantana

  • 1 punga de laste sau taietei lati
  • 10 buc cartofi medii
  • o ceapa mare alba
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, boia de ardei
  • smantana
  • bacon

Mod de preparare

Curatam cartofii si taiem in cubulete mici, curatam o ceapa si 2 catei de usturoi si maruntim bine. Intr-o tigaie punem putin ulei cu ceapa si usturoi maruntit, lasam pana ce devin transparente, dupa care adaugam bucatile de cartofi, condimentam cu sare , piper si boia si turnam peste apa ca sa acopere cartofii. Lasam acoperit sa fiarba cartofii.

Citește și:  Prăjitură Rumba - un desert cu nucă, rahat, vișine și ciocolată

Intre timp pregatim lastele. Punem la fiert apa cu putina sare, cand incepe sa clocoteasca adaugam lastele, lasam 8-10 minute dupa care scurgem de apa.
Cand cartofii sunt gata, sunt moi impreuna cu zeama se piseaza bine sau cu mixer vertical, facem piure din el.
Adaugam lastele fierte si scurse de apa, amestecam si mai condimentam daca este cazul.

Prajim feliute de bacon, intre timp maruntim frunze de patrunjel, taiem in bucati mici baconul si punem peste lasti.
Le servim calde cu smantana rece

Cum am zis la inceput o reteta cu doua variante, din care am prezentat prima mai sus si a doua putem face in ziua urmatoare din lastele ramase.

Scoatem lastele ramase din frigider, punem o tigaia pe foc cu putin ulei, turnam lastele si aranjam in asa fel ca sa fie plin tigaia si presam bine, lasam 12-15 minute dupa care cu ajutorul unei farfuri intoarcem pe cealalta parte sa se prajeasca bine.

Servim cu iaurt sau smantana, cu cascaval sau burduf, dupa gustul fiecaruia.

 

1.Ingrediente
1.Ingrediente
2.Cartofi si ceapa decojite
2.Cartofi si ceapa decojite
3.Cartofi in bucati mici
3.Cartofi in bucati mici
4.Ceapa maruntita
4.Ceapa maruntita
5.Ulei si ceapa
5.Ulei si ceapa
6.Ceapa prajita
6.Ceapa prajita
7.Bucatile de cartofi adaugate la ceapa prajita
7.Bucatile de cartofi adaugate la ceapa prajita
8.Condimentare cu sare, piper si boia
8.Condimentare cu sare, piper si boia
9.Apa adaugata
9.Apa adaugata
10.Carotfi pusi la fiert, acoperiti
10.Carotfi pusi la fiert, acoperiti
11.Cartofi si ceapa fierte
11.Cartofi si ceapa fierte
12.Piure de cartofi
12.Piure de cartofi
13.Laste pregatite
13.Laste pregatite
14.Apa fiarta pentru laste
14.Apa fiarta pentru laste
15.Laste fierte si scurse de apa
15.Laste fierte si scurse de apa
16.Piureul adaugat la laste
16.Piureul adaugat la laste
17.Amestec de laste si piure
17.Amestec de laste si piure
18.Lasti cu bacon, cartofi si smantana
18.Lasti cu bacon, cartofi si smantana
19.Bacon in tava
19.Bacon in tava
20.Bacon in bucati mici si frunze de patrunjel maruntit
20.Bacon in bucati mici si frunze de patrunjel maruntit
21.Laste cu cartofi si bucati mici de bacon
21.Laste cu cartofi si bucati mici de bacon
22.Laste cu patrunjel
22.Laste cu patrunjel
23.Smantana pentru dressing la lasti
23.Smantana pentru dressing la lasti
24.Smantana adaugata peste laste
24.Smantana adaugata peste laste
25.Lasti fierte cu cartofi si bacon
25.Lasti fierte cu cartofi si bacon
28.Laste scoase din frigider
28.Laste scoase din frigider
29.Laste in tigaie
29.Laste in tigaie
30.Metoda de a intoarce lastele in tigaie
30.Metoda de a intoarce lastele in tigaie
31.Laste prajite
31.Laste prajite
32.Laste prajite si decorate cu smantana si frunza de patrunjel
32.Laste prajite si decorate cu smantana si frunza de patrunjel
37.Laste cu cartofi si bacon, cu doua variante de prezentare
37.Laste cu cartofi si bacon, cu doua variante de prezentare
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.