Aceasta mancare este un preparat care mie imi place foarte mult si care il gatesc foarte des acasa pentru familia mea.
Are ca timp de gatire circa 120-150 minute,in functie de cat de repede se face scarita de porc afumata.
Ca si garnitura se poate servi impreuna cu un pilaf de orez, pireu de cartofi, mamaliguta, macaroane sau alte paste fainoase.
Este o mancare care se poate servi in orice moment al zilei si se poate servi impreuna cu muraturi sau impreuna cu o salata de primavara.
La acest preparat eu nu am folosit sare sau delikat deoarece scarita de porc afumata este putin sarata.
Ingrediente pentru tocanita de pulpe de pui si scarita afumata de porc
- 8 pulpe de pui
- o scarita afumata de porc (circa 5 bucati)
- 5-6 cepe
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita tarhon
- 1 lingurita busuioc
- frunze de patrunjel
Mod de preparare
–se spala scarita afumata de porc si pulpele de pui
-se taie scarita in bucati
–se curata si se toaca cepele
–se caleste putin ceapa si condimentele
-dupa ce s-au calit condimentele si ceapa se adauga scarita afumata de porc
-se caleste si scarita putin apoi se adauga apa pana cand se acopera
–dupa ce scarita a fiert circa 50-60 minute se adauga pulpele de pui
–se calesc si ele putin apoi se adauga inca un pic de apa pana cand sunt acoperite
-inainte sa fie gata se adauga frunzele de patrunjel.
Va doresc pofta buna!