3 lucruri esențiale de luat în calcul atunci când alegem un marsupiu ergonomic

0
8

Sunt multe lucruri despre care trebuie să te informezi atunci când urmează să devii părinte. Unul dintre ele se referă la alegerea unui marsupiu ergonomic potrivit. Soluțiile pentru purtat bebelușul în brațe au devenit din în ce în ce mai populare, în dauna clasicului căruț. Un marsupiu ergonomic ales cu grijă poate aduce foarte multe avantaje atât părinților, cât și bebelușului. Este o soluție modernă, adaptată la nevoia de mobilitate și confort a stilului de viață actual. Mii de părinți își petrec ore pe internet sau prin magazine în căutarea marsupiului potrivit. Citește mai jos tot ce trebuie să știi în momentul în care alegi un portbebe.

3 lucruri esențiale de care trebuie să ții cont atunci când alegi un marsupiu ergonomic

Siguranța bebelușului

Primul lucru de care trebuie să ținem cont atunci când alegem un marsupiu ergonomic este siguranța copilului. Modelul ales trebuie să susțină bebelușul ferm și să ofere un suport corespunzător pentru cap, gât și coloană. Corpul copilului trebuie menținut într-o poziție sănătoasa numită „M”. Aceasta este recomandată de medicii pediatri și ortopezi, protejând dezvoltarea corectă a șoldurilor bebelușului. Dacă ai senzația că bebelușul nu stă comod, alunecă sau trebuie ținut într-o poziție nefirească, ia în calcul returnarea produsului și testează alternative. Un alt aspect care nu trebuie neglijat este materialul din care este fabricat. Bebelușul va fi în contact permanent cu marsupiul, având de multe ori tendința să muște din el sau să-l țina în gură. Alege un marsupiu fabricat din bumbac 100%!

Confortul părintelui și al copilului

Purtarea bebelușului trebuie să fie o experiență plăcută atât pentru copil, cât și pentru părinte. Marsupiile de calitate vin cu bretele extra soft, pentru confortul umerilor și a spatelui părintelui. Ideal este să alegi un produs versatil, care să permită mai multe poziții de purtare, cu brațele și centura complet ajustabile (poate fi purtat de ambii părinți). Un marsupiu de calitate va avea pernuțe moi în spatele genunchilor bebelușului, iar centura din jurul taliei va avea o formă anatomică. Mai mult, produsele de top vin cu posibilitatea de alăptare și cu o glugă ce protejează copilul de soare sau vânt.

Citește și:  Ce este Chromecast și cum te scutește de cheltuiala cu un nou televizor

Ușurința în utilizare

Unele marsupii pot fi complicate. Utilizarea lor zi de zi poate aduce câteva dureri de cap. Alege un produs cu un design inteligent, care sa nu piardă la capitolul „dotări” dar să fie ușor de folosit. Să fie dotat cu reglaje eficiente pentru fiecare operațiune. Cronometrează durata de așezare/scoatere a copilului în marsupiu, precum și ușurința mutării de la un părinte la altul. Nu pare foarte important, însă acestea sunt operațiuni pe care le vei face zilnic. Citește cu atenție specificațiile de greutate. Un marsupiu ergonomic de top poate fi utilizat o perioadă destul de îndelungată, începănd chiar de la naștere. Fiind un obiect care se va murdări foarte des, alege numai acele marsupii care se spăla cu detergent normal, în mașina de spălat rufe.   

Purtatul copilului aproape de corp este un demers natural și vine cu o mulțime de avantaje pentru copil, parinte și relația dintre ei. Pentru părinții plimbăreți, venirea unui bebeluș pe lume nu ar trebui să însemne schimbarea stilului de viață, ci doar o adaptare la noi reguli.

Voi ce știți despre aceste sisteme ergonomice de purtare a bebelusului? Ce sfaturi puteți împărtăși?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.