Dragoste și relațiiCum poți trece peste infidelitatea în căsnicie?

Cum poți trece peste infidelitatea în căsnicie?

Infidelitatea în căsnicie este foarte dureroasă. Din păcate tot mai multe cupluri divorțează din cauza infidelității și astfel ajung să nu mai creadă în căsnicie, sau consideră că aceasta este o glumă.

După cum se știe nimic nu e simplu în viață, așa că și în dragoste lucrurile nu sunt simple, ba din contra, uneori devin foarte complicate. Unii spun despre dragoste că nu este deloc ca în basme, în viață finalul fericit nu este nicidecum gratuit. Orice căsnicie are urcușuri și coborâșuri, are perioade când atracția este mare, dar și etape când apare plictiseala și distanța în relația de dragoste.

Cum îți dai seama că relația nu prea mai merge?

infidelitate in casatorie 2

Ai ajuns în acel moment când crezi că și la tine este vorba despre acea realitate cruntă – infidelitatea în căsnicie – pe care oricât ai vrea, nu o poți ignora? Este timpul să afli adevărul, să te confrunți cu această realitate și să decizi ce vei face.

Motivele pentru care apare infidelitatea în căsnicie sunt:

 • Dorința de a face carieră, de a intra în altă relație din interes.
 • Sentimentul de nefericire care apare pe fondul așa numitului sindrom al cuibului gol, al dorinței de a nu mai fi alături de cel care te-a iubit atâta timp, de a-ți face în alt mod viața.
 • Nepotrivirea de caracter sau de interese.
 • Lipsa entuziasmului, plictiseala.
 • Alt interes amoros.
 • Schimbarea de personalitate a unuia dintre cei doi parteneri.
 • Dorința de a experimenta altfel viața.
 • Viciile care duc la incompatibilitatea în relația de căsnicie.

Cum afli dacă partenerul te înșeală?

infidelitate in casatorie 3

În majoritatea cazurilor există câteva aspecte care trădează că iubitul tău te înșeală. De regulă, cel care înșeală va încerca să ascundă acest lucru și chiar va avea impresia că poate să facă ce vrea și nu va fi descoperit. Din păcate, în ziua de azi este chiar o naivitate să crezi că mai poți trăi în anonimat, adică:

 • Fără să te recunoască cineva pe stradă.
 • Fără să te vadă cineva undeva, într-un loc public.
 • Sau fără să fii filmat în supermarket-uri, mall-uri, cafenele și restaurante, sau în zone unde sunt atât de multe sisteme de supraveghere video și unde tehnologia avansată poate surprinde aproape orice. Astfel de produse oferă o supraveghere perfectă pentru orice locuință, spațiu, local, magazin, etc. Imaginile se pot vizualiza  live de pe PC, tabletă sau telefonul mobil, prin conectare simplă la Internet.

Dacă bănuiești că ești înșelat, îți poți instala și tu astfel de gadget-uri la domiciliu, mai ales că acum există sisteme de urmărire care sunt atât de mici, încât nici măcar nu se pot observa. Este destul de ușor în ziua de azi de a afla cu siguranță dacă persoana pe care o credeai jumătatea ta are pe altcineva, se distrează prin cluburi, prin baruri și cafenele, sau merge în vreo cameră de hotel chicotind pentru a petrece noaptea.

Pentru a strânge dovezi, poți opta chiar și pe ajutorul unui detectiv, și astfel cel urmărit cu siguranță nu va mai putea scăpa.

Cum să te descurci cu partenerul tău, dacă este o persoană furioasă?

infidelitate in casatorie 4

Și totuși ce faci atunci când bănuiești că soțul te înșeală? Dacă este vorba doar despre o simplă bănuială am putea spune că nu este atât de grav, dar dacă ai și dovada clară, durerea devine mai mare și lucrurile se pot complica. Orice ai face, cel care înșeală nu va recunoaște adevărul și va deveni cu siguranță o persoană furioasă dacă îi spui ceva despre infidelitatea în căsnicie.

Stările sale de irascibilitate, de a se enerva repede din orice, se explică prin faptul că nu este alături de persoana pentru care simte în prezent atracție.

Ce faci când apare un episod de răbufnire nervoasă?

infidelitate in casatorie 5

Cel care este furios ajunge la un moment dat să răbufnească și astfel își exprimă frustrările pe care le-a acumulat. Dintr-un anumit punct de vedere acest lucru poate ajuta deoarece întrerupe furia, reduce frustrările. Având în vedere faptul că furia este oarbă, că nu ajută la nimic, putem spune că diminuarea ei poate facilita găsirea unei soluții pentru conflictul creat.

La început crizele nervoase, de răbufnire, sunt intense dar treptat ele se diminuează. Important este ca între ele să fie câte o pauză, să nu se alimenteze cearta în continuu. Celălalt partener trebuie să știe să aplaneze conflictul, să empatizeze cu cel care este nervos, să pună întrebările în așa fel încât să încurajeze explicațiile, pentru a se elibera toate frustrările, pentru a se consuma furia.

Avantajele aplanării conflictului:

 • Cel nervos, care răbufnește, va fi uimit să-l vadă pe celălalt că încearcă să empatizeze, să-i înțeleagă emoțiile, ca și cum i-ar păsa de el. Devine inițial suspicios și de aceea va continua probabil pe același ton. Dacă primește același tratament neașteptat, de apreciere și de înțelegere, poate fi determinat treptat să se exprime într-un mod mai calm.
 • Prin empatie poți identifica starea emoțională a partenerului care răbufnește, poți observa tensiunea din voce, cum emite anumite grimase, cum accentuează anumite cuvinte, cât de rea este situația conflictuală creată.
 • Prin empatie îți poți modifica modul de a spune anumite lucruri pentru a-l conduce pe celălalt în direcția în care vrei tu să se îndrepte. Treptat îl poți determina să-și exprime toate frustrările și să afli care sunt cauzele care au dus la infidelitatea în căsnicie și la distrugerea acesteia.

Cum procedezi dacă partenerul tău este perfecționist?

infidelitate in casatorie 6

Cu o astfel de persoană este greu de trăit. Orice ai face, nimic nu o mulțumește, decât dacă este totul perfect. În căsnicie, cel care este perfecționist nu are obiceiul de a lăuda, ci doar de a critica. Având standarde foarte înalte, deja stabilite clar în mintea sa, uneori chiar imposibil de atins, va deveni greu de suportat în căsnicie, va deveni stresant și enervant oricâtă răbdare ai avea.

Față de un astfel de partener îți poți pierde rapid interesul, pasiunea, dragostea. Ajungi în cele din urmă să nu-i mai acorzi destulă atenție și să constați că relația nu prea mai merge ca altădată. În plus, nici nu te mai miri că și el este de acord cu asta, ba mai mult recunoaște că a ajuns și la infidelitate, și că este de acord cu divorțul pentru că are impresia că standardele sale sunt altele.

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.