Spanacul este printre principalele ingrediente pe care le recomanda medicul atunci cand avem copii dar e sanatos pentru orice persoana.
Mie de mica imi place sa mananc spanac scazut fiindca e si gustos si usor. Sper sa va fac pofta cu el.
Ingrediente mancare scazuta de spanac proaspat – reteta fara fierbere in apa
- 1 kg de spanac
- 2 cubulete de unt / 3 linguri de ulei
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri smantana
- 1 lingura faina
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Spalam spanacul si il taiem mai marunt – puteti lasa si frunzele intregi daca doriti, dar asa e mai usor de consumat pentru copii.
Intr-o tigaie punem 2 cuburi de unt sau 3 linguri de ulei si adaugam spanacul. Acoperim oala cu un capac si dupa 20 de minute este aproape gata. Nu e nevoie sa punem apa deoarece frunzele vor lasa destul lichid, insa, daca doriti, se pot adauga cateva linguri de lapte. Dupa 20 de min putem condimenta cu sare si piper si adaugam usturoiul pisat.
Atunci cand stingem focul – dupa inca 2-3 min – adaugam smantana amestecata cu faina.
Se poate presara mancarea cu patrunjel verde sau cu frunze de usturoi proaspat, tocate.