Aceasta reteta este cel mai bun lucru care putea sa se intample cu un dovlecel.
E o reteta gustoasa, aromata, cremoasa, este super usor de preparat si nu in ultimul rand este la fe de bun si calda si rece.
Ingrediente mancare scazuta de dovlecel
- -dovlecel
- -ceapa
- -o legatura marar
- -3 linguri faina
- -2 linguri smantana
- -apa
- -sare, piper
Mod de preparare
Spalam si curatam dovlecelul, il razuim pe razatoarea mare, saram si lasam la scurs; curatam ceapa, o razuim cu razatoare mica, tocam mararul si impreuna punem la calit in tigaia cu ulei incins.
Stoarcem dovlecelul razuit de apa si il adaugam langa ceapa si marar cu o lingura de smantana, condimentam, dupa 5 minute adaugam apa aproximatim 150ml si, acoperit, lasam pe foc.
Intre timp pregatim o ingrosala din faina, smantana si apa; cand dovlecelul este suficient de fiert, adaugam ingroseala ca sa se lege mancarea, lasam cateva clocote, condimentam daca este cazul.
Se poate servi atat calda cat si rece.