Conopida pane sau orice alta leguma pane este un aperitiv ideal.
Atunci cand e sezonul lor, toti pregatim aceasta reteta cu drag.
Este ideala de servit cu diferite sosuri sau salate.
Ingrediente aperitiv din legume – Conopida pane
- -1 conopida
- -2 oua
- -faina
- -pesmet
- -un cub de legume
- -sare,piper
- -ulei pentru prajit
Mod de preparare
Prima data indepartam frunzele de pe conopida, taiem portiunile cu defecte daca este cazul, o spalam bine sub un jet de apa, desfacem in bucatele si punem la fiert in apa sarata, piperata si cu un cubulet de legume.
Conopida este fiarta atunci cand intra furculita usor in ea, o scoatem din apa si o lasam la scurs.
Pregatim celelalte ingrediente: spargem ouale, le condimentam si le batem spuma, pregatim separat in boluri faina si pesmet.
Incepem sa dam bucatile de conopida prima data prin faina, oua si in ultimul rand prin pesmet; punem bucatile la prajit intr-o tigaie cu ulei incins, prajim pe ambele parti, dupa care scoatem pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei.