De mic copil imi plac ciupercile si nu pierd nici o ocazie de a gati o mancare buna cu ajutorul lor. Reteta de mai jos este o combinatie pe care am testat-o mai demult si a avut un mare succes.
Nu va spun despre aromele care au umplut chiar si casa scarii…
Ingrediente mancare de ciuperci cu costite dezosate de porc
- 350 gr de ciuperci champignon
- 550 gr costita de porc
- 2 cepe mijlocii
- 1 ceapa verde
- 2 linguri pasta de tomate
- patrunjel verde
- 3 foi de dafin
- 3 linguri de ulei
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 1/2 lingurita condiment pt curry
- 2 linguri smantana
- 1 lingura faina
Mod de preparare
Am curatat ciupercile de coaja, le-am spalat si le-am taiat in bucati mai mari.
Costita de porc am taiat-o in 3 bucati pe care le-am condimentat si le-am pus la frigider pt 2 ore. Apoi le-am dezosat, le-am taiat in cubulete si am condimentat cu amestec pt. curry.
Cepele le-am taiat marunt si le-m pus la calit in ulei, pana au devenit mai transparente. Am adaugat apoi ciupercile si carnea pe care le-am calit pt 2-3 minute, am pus apoi pasta de rosii, am amestecat bine si am adaugat 3 cani de apa fierbinte.
Am taiat cateva frunze de patrunjel si le-am adaugat in oala impreuna cu cele 3 frunze de dafin.
Am lasat la fiert pt cca o ora – verificati sa fie fiarta carnea si ciupercile. La urma am amestecat smantana cu faina, am adaugat compozitia in oala, am amestecat bine si am mai lasat sa dea un clocot.