Iubesc aluatul foietaj, e gustos usor de lucrat cu el, cea mai mare problema legata de foietaj este ca trebuie scos din timp din congelator.
Cu drag incerc diferite retete cu foietaj, de data aceasta pregatesc prajiturele in forma de trandafiri cu mere, vazand poze pe internet am crezut ca e complicat si greu de realizat, dar nu este. Recomand cu drag!
Ingrediente trandafiri din foietaj si mere
- aluat foietaj 1kg
- 4-5 bucati de mere
- miere
- scortisoara
- zeama de lamaie
- zahar praf
Mod de preparare
Spalam merele, le taiem in jumatati, curatam de samburi si taiem in felii subtiri. Bucatile le punem la fiert cu 3 linguri de zahar, o lingurita de scortisoara si zeama de la o lamaie. Cand incepe sa fiarba apa, lasam 2 minute si scoatem feliile de mere pe un servetel de bucatarie.
Despachetam aluatul de foietaj si il taiem in fasii de 3cm. Pe fiecare banda punem miere, felii de mere si presaram cu scortisoara, rulam banda cat se poate de strans, aranjam capatul sa nu se desfaca.
Punem in tava captusita cu hartie de copt, aranjam in asa fel incat sa fie spatiu intre bucati sa aiba loc sa creasca aluatul. Punem in cuptorul preincalzit si lasam pana se rumenesc aproximativ 1 ora. Cand este gata scoatem, lasam la racit pe un gratar si pudram cu zahar praf.