Rețete culinareMămăligă cu caș și bacon la cuptor - rețetă pentru o mâncare...

Mămăligă cu caș și bacon la cuptor – rețetă pentru o mâncare tradițională românească adaptată

Cine nu cunoaste mancarea noastra traditionala? Nu cred ca exista cineva.

Deja incetul cu incetul incepe sa depaseasca vorba veche ca e mancarea taranilor, nu este chiar asa de eleganta ca sa ocupe un loc bun pe meniurile de sarbatori sau pe mese festive, dar unele retete sunt chiar bune si reusite pentru o cina sau un pranz bogat, si nu in ultimul rand, nu necesita mult timp si multi bani.

Ingrediente

  • 300gr malai
  • 1L apa
  • 50gr unt
  • 1 lingurita sare
  • 200gr cas (sarat sau nesarat dupa preferinta)
  • bacon dupa gust

Mod de preparare

Intr-o oala punem pe foc 1 l de apa cu sare, turnam 300gr malai si amestecam din cand in cand. Cat timp fierbe, razuim casul.

Cand e gata mamaliga adaugam untul si amestecam bine.

Turnam totul intr-o tava de yena, punem un strat de bacon si deasupra casul razuit (daca e mai simpatic puteti sa faceti straturi: mamaliga-bacon-cas pana ce aveti ingrediente.

Atentie – deasupra sa fie cas.

In cuptor preincalzit coacem timp de 25-30 de minute pana ce se rumeneste frumos casul.

Se serveste fierbinte.

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.