Cine nu cunoaste mancarea noastra traditionala? Nu cred ca exista cineva.
Deja incetul cu incetul incepe sa depaseasca vorba veche ca e mancarea taranilor, nu este chiar asa de eleganta ca sa ocupe un loc bun pe meniurile de sarbatori sau pe mese festive, dar unele retete sunt chiar bune si reusite pentru o cina sau un pranz bogat, si nu in ultimul rand, nu necesita mult timp si multi bani.
Ingrediente
- 300gr malai
- 1L apa
- 50gr unt
- 1 lingurita sare
- 200gr cas (sarat sau nesarat dupa preferinta)
- bacon dupa gust
Mod de preparare
Intr-o oala punem pe foc 1 l de apa cu sare, turnam 300gr malai si amestecam din cand in cand. Cat timp fierbe, razuim casul.
Cand e gata mamaliga adaugam untul si amestecam bine.
Turnam totul intr-o tava de yena, punem un strat de bacon si deasupra casul razuit (daca e mai simpatic puteti sa faceti straturi: mamaliga-bacon-cas pana ce aveti ingrediente.
Atentie – deasupra sa fie cas.
In cuptor preincalzit coacem timp de 25-30 de minute pana ce se rumeneste frumos casul.
Se serveste fierbinte.