Mămăligă cu caș și bacon la cuptor – rețetă pentru o mâncare tradițională românească adaptată

0
342
Mamaliga cu cas si bacon la cuptor - o mancare traditionala romaneasca adaptata
Mamaliga cu cas si bacon la cuptor - o mancare traditionala romaneasca adaptata

Cine nu cunoaste mancarea noastra traditionala? Nu cred ca exista cineva 🙂

Deja incetul cu incetul incepe sa depaseasca vorba veche ca e mancarea taranilor, nu este chiar asa de eleganta ca sa ocupe un loc bun pe meniurile de sarbatori sau pe mese festive, dar unele retete sunt chiar bune si reusite pentru o cina sau un pranz bogat, si nu in ultimul rand, nu necesita mult timp si multi bani 😛

Ingrediente

  • 300gr malai
  • 1L apa
  • 50gr unt
  • 1 lingurita sare
  • 200gr cas (sarat sau nesarat dupa preferinta)
  • bacon dupa gust

Mod de preparare

Intr-o oala punem pe foc 1 l de apa cu sare, turnam 300gr malai si amestecam din cand in cand. Cat timp fierbe, razuim casul.
Cand e gata mamaliga adaugam untul si amestecam bine.

Turnam totul intr-o tava de yena, punem un strat de bacon si deasupra casul razuit (daca e mai simpatic puteti sa faceti straturi: mamaliga-bacon-cas pana ce aveti ingrediente. Atentie – deasupra sa fie cas.

Citește și:  Încearcă rețeta de sandwich cald cu mezeluri și avocado - un mic dejun rapid și gustos

In cuptor preincalzit coacem timp de 25-30 de minute pana ce se rumeneste frumos casul.
Se serveste fierbinte.

1.Ingrediente
1.Ingrediente
2.Cas razuit
2.Cas razuit
3. Malai grisat turnat in apa
3. Malai grisat turnat in apa
4.Mamaliga
4.Mamaliga
5.Unt adaugat in mamaliga
5.Unt adaugat in mamaliga
6.Mamaliga turnata intr-o tava yena
6.Mamaliga turnata intr-o tava yena
7.Mamaliga acoperita cu bacon
7.Mamaliga acoperita cu bacon
8.Cas raziut turnat peste bacon
8.Cas raziut turnat peste bacon
9.Scos din cuptor
9.Scos din cuptor
10. Sugestie de prezentare
10. Sugestie de prezentare
11.Sugestie de prezentare
11.Sugestie de prezentare
12.Mamaliga cu cas la cuptor
12.Mamaliga cu cas la cuptor
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.