Cred ca multi dintre noi incurcam denumirile ca si cupcake, muffin si briose. Multa lume considera briose ca o sinonima in limba romana pentru muffin sau cupcake, dar nu este asa! Fiecare are caracteristici diferite, de exemplu cupcake-urile se fac cu unt si au crema sau frisca.
Muffin-urile se fac cu ulei si ca decor au cel mult o glazura. Briosele sunt facute asemanator cozonacilor, adica contin drojdie. Intr-adevar deja exista atatea variante ca cateodata se amesteca ingredientele, dar nu strica niciodata daca stim sa folosim corect denimirile. In aceasta reteta este o mica „eroare” sau o numim investitie.
Aluatul poarta caracteristicile unei muffin, dar decorul si umplutura ale unui cupcake. Totusi au primit denumirea Cupcake cu budinca pentru ca are si frisca si umplutura.
Ingrediente pentru cupcake cu budinca de cocos
- 250gr faina
- 250gr zahar
- 2 oua
- praf de copt
- 250ml lapte
- 80ml lapte
- 3 lunguri cacao
- Ingrediente umplutura:
- budinca cu gust de cocos
- 250ml lapte
- 3-4 linguri zahar
Ingrediente pentru decor
- frisca
- nuca de cocos razuita
Mai avem nevoie: Forme de copt din aluminiu si forme de hartie
Mod de preparare
Trebuie inceput in mijloc, cu umplutura, ca sa aiba timp sa se raceasca. Amestecam budinca cu zaharul si turnam treptat 250ml de lapte, omogenizam si punem pe foc, amestecam continuu, fierbem pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.
Intr-o oala batem ouale ca sa devina spumoase, incorporam faina, zaharul, cacao si praful de copt iar la final adaugam treptat lichidele.
Pregatim forma, o captusim cu hartiute, punem in fiecare forma cate o lingura din compozitie, apoi o lingura de budinca racita, apoi iar o lingura aluat.
Aveti grija sa nu fie plina hartiuta de copt, lasati putin loc sa creasca aluatul.
In cuptor preincalzit coacem 20-25 de minute.
Dupa ce sa racit am decorat cu frisca si nuca de cocos razuita.