Ciorbele sunt printre mancarurile mele preferate, asta datorandu-se faptului ca mama mea ne asigura mereu o supa buna sau o ciorba delicioasa, in fiecare zi.
Ciorba din carne de porc e potrivita mai ales iarna, atunci cand este si sezonul de consum al carnii de porc.
Pentru acritul ciorbei, in afara de bulion, se poate folosi smantana, bors sau zeama de lamaie, mai ales atunci cand se doreste o ciorba putin mai acra.
Se poate servi impreuna cu ardei iute proaspat sau din borcan.
Ingrediente pentru ciorba din carne de porc, mazare si cartofi
- 850 grame carne de porc cu os
- 500 grame cartofi
- 200 grame mazare verde
- 2-3 lingurite delikat
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita tarhon
- 200 ml bulion
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1 ceapa
- putin ulei pentru calit
Mod de preparare
–se curata si se spala ceapa, cartofii, morcovii si patrunjelul
–se spala carnea de porc si se taie bucati
-se toaca marunt ceapa, cartofii, morcovii si patrunjelul
–se caleste ceapa, morcovii si patrunjelul in putin ulei
–se adauga condimentele si carnea de porc care se caleste putin
-dupa ce am calit carnea putin adaugam apa pentru ciorba, circa 8-10 litri, depinde cata ciorba vrem sa iasa
–dupa ce au trecut circa 60 minute adugam si cartofii
–dupa circa 90 minute adaugam bulionul si mazarea verde
–se pot adauga frunze de patrunjel verde