Stiu, stiu, cine nu stie sa prepare mamaliga? Va puneti intrebarea, bineinteles ca toti, doar ca nu o pregatim in fiecare saptamana si din cand in cand e bine sa ne amintim cat de delicioasa este, mai ales daca avem ingredientele „originale” de la tara.
Ingrediente mamaliga cu branza si slanina la cuptor
- 200 gr malai
- 700 ml apa
- 1 lingurita sare
- o lingura mare de unt
- ceapa
- branza dulce de vaca
- slanina
Mai avem nevoie de un vas yena si unt pentru uns
Mod de preparare
Fierbem apa cu sare, adaugam malaiul si amestecam continuu ca sa nu avem cocoloase. Cand am obtinut o mamaliga moale adaugam o lingura mare de unt si amestecam.
Curatam ceapa, o taiem in bucati mici si o prajim in ulei pana cand devine transparenta.
Intentionat nu am scris gramaj la branza si slanina, ca sa puneti cat doriti cu cat mai mult cu atat mai bine. Slanina o taiem in bucati si o prajim putin, dupa care o scoatem din tava ca sa nu devina foarte mici de la caldura.
Cand suntem gata cu ingredinetele, dam drumul la cuptor ca sa fie bine incalzit, luam vasul Yena si il ungem cu unt, punem un strat de mamaliga, un strat de branza, un strat de ceapa si slanina prajita, continuam pana cand avem ingrediente.
Bagam in cuptor si coacem 25-30 de minute pana se rumeneste deasupra.