Din partea lui mamica mea putin sunt svaba, aceasta nu inseamna ca stiu bine traditiile si mancarurile traditionale, dar aceasta reteta de „Strudli” mama o prepara de multe ori si de fiecare data are succes mare, asa ca am invatat si eu.
Ingrediente strudli – mancare traditionala svabeasca
Pentru aluat
- 500gr faina
- 2 oua
- 2 linguri de ulei
- 100 ml lapte varf de cutit sare
Pentru umplutura
- 300 gr cartofi
- 2 linguri de ulei
- sare, piper
Mai avem nevoie de ulei pentru prajit
Mod de preparare
In primul rand este bine daca incepem cu umplutura, pentru ca, pana ce se raceste, noi avem timp sa pregatim aluatul.
Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine, ii taiem in bucati mici si ii punem la fiert.
Cand bucatiile de cartofi sunt moi ii punem intr-o strecuratoare ca sa scapam de apa, cartofii ii pumen intr-un castron si mixam bine sa fie moale ca un piure.
Condimentam bine cu sare si piper si adaugam 2 lingui de ulei, eu de data aceasta am folosit ulei de masline. Lasam la racit si suntem gata cu umplutura.
Intr-un castron cantarim faina, adaugam ouale, uleiul si putin sare, laptele il adaugam treptat si din acesta framantam un aluat neted. Nu contine drojdie deci nu trebuie asteptat sa se dospeasca.
Aluatul il turnam pe suprafata de lucru si intindem o foaie mare de 4-5 mm grosime. Pe jumatate il ungem cu piure de cartofi iar cu cealalta jumatate acoperim. Marginile le apasam cu degetele ca sa lipeasca mai bine – sa nu desfaca. Taiem aluatul in patratele.
Bucatile de strudli le prajim pe ambele parti in ulei bine-bine incins, scoatem pe hartie absorbanta ca sa scapam de surplusul de ulei.
Se servesc calduti sau reci cu lapte, lapte batut sau chefir.