Rețete culinareMaioneza de casă - topping pentru salate ușor de făcut și foarte...

Maioneza de casă – topping pentru salate ușor de făcut și foarte gustos

Toata lumea trebuie sa stie sa prepara o maioneza de casa, nu asa e?

Nu este o scuza, ca este plin raftul in magazine cu diferite maioneze… In plus cine prepara intotdeauna simte diferenta, incercati si de curiozitate.

Ingrediente maioneza de casa – topping pentru salate

  • un ou
  • mustar
  • ulei

Mod de preparare

Spargem un ou si despartim albusul de galbenus, avem nevoie de galbenusul pe care il punem intr-un bol, adaugam o lingurita de mustar si amestecam bine.

De obicei la un galbenus pun o lingurita de mustar, la 2 galbenusuri 2 lingurite de mustar samd.

Incepem sa punem uleiul, prima data foarte putin, aprox. o lingurita, si tot asa cate putin in timp amestecam continuu, dupa fiecare doza de ulei amestecam pana nu se mai vede uleiul si abia apoi adaugam cealalta doza.

Dupa un timp, cand maioneza incepe sa devina consistenta, se poate adauga o cantitate mai mare de ulei.

Cantitatea uleiului depinde de cat de multa maioneza vrem sa obtinem, ca sa aveti o idee – la un galbenus trebuie sa adaugam min. 250 ml ulei.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.