Lucruri pe care nu le știați despre simbolurile nunții

0
580

Multe dintre simbolurile nuntii isi au originea in vremurile antice, in timp ce altele au fost adaugate traditiilor de nunta ceva mai recent. Desi cele mai mult nunti sunt realizate pentru semnificatia lor religioasa, ati fi surprinsi sa aflati ca mai multe simboluri de nunta au radacini pagane sau cel putin non-religioase. Daca sunteti interesati in a cunoaste mai multe despre sensul din spatele simbolurilor de nunta, cititi in continuare. Unul din cele mai cunoscute simboluri de nunta este tortul. Acesta isi are originea in Roma antica si era facut din grau sau orz. Tortul de nunta semana mai mult cu o paine, iar mireasa era lovita in cap cu acest tort pentru a deveni fertila. Invitatii de la nunta erau incurajati sa adune bucatile de tort cazute pe jos si sa le pastreze pentru a le purta noroc. Cavalerii de onoare erau extrem de utili in Evul Mediu, intrucat in multe nunti era nevoie ca mireasa sa fie rapita pentru ca nunta sa poata avea loc. Cavalerii de onoare furau mireasa de la alte clanuri sau triburi si o aduceau cu forta pentru a se casatori cu mirele. O alta interpretare a acestora este ca ei erau recrutati de catre mire pentru a-l ajuta sa-si apere mireasa de asemenea rapiri.

In timpul domniei Reginei Victoria a Angliei, rochiile de mireasa albe au devenit ultima moda, iar albul a inceput sa fie considerat simbolul puritatii si al modestiei pentru femei. Un simbol al nuntii la fel de popular precum rochia de mireasa alba este buchetul miresei, care astazi este purtat in scopuri pur estetice. Initial, in buchetul miresei erau incluse plante ca rozmarinul si levantica, precum si usturoiul, pentru a alunga spiritele rele si pentru a masca mirosul corpului. In buchete se mai foloseau si florile de portocal care simbolizau fertilitatea. Un alt simbol cunoscut este voalul miresei. Voalurile au fost folosite de mirese in Roma si Grecia ca parte a procesului de casatorie aranjata. Deoarece majoritatea casatoriilor erau aranjate in scopul de a creste averea sau puterea unei familii, mirelui nu i se permitea sa-si vada mireasa pana in ziua nuntii. Voalurile erau folosite pentru ca mirele sa nu poata vedea mireasa inainte de a fi casatoriti si astfel sa nu refuze casatoria daca nu-i placea cum arata aceasta. O alta interpretare a voalului este ca acesta ajuta la ascunderea miresei pentru ca spiritele rele sa nu stie pe cine sa blesteme.

Citește și:  Torturi de nuntă cu buline, un mod minunat de a rupe tradiția

Eliberarea-porumbeilor-de-catre-mire-si-mireasa-199x300.jpgVechea zicala “Ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat, ceva albastru” este de fapt o superstitie ce-si are originea in Europa medievala si care a reprezentat un mijloc de a respinge spiritele rele. “Ceva vechi” reprezenta legatura miresei cu viata dinainte de casatorie, iar “ceva nou” reprezenta unirea in casatorie cu un sot nou. Imprumutarea unui obiect de la un cuplu casatorit avea menirea de a oferi mirelui si miresei noroc in casnicia lor. “Ceva albastru” purtat de mireasa reprezenta puritatea si fidelitatea acesteia. Aruncarea orezului este o traditie inceputa in timpul festivalurilor pagane ca o dorinta pentru recolte generoase. Daca recoltele erau bogate, erau aruncate cereale (grau de obicei), iar daca recoltele erau slabe, se arunca orez. Invitatii mai aruncau cu orez si pentru a incuraja fertilitatea cuplului, intrucat era nevoie de multi copii pentru ca pamantul sa fie lucrat.

Poate cel mai cunoscut simbol al nuntii este reprezentat de verighete. Practica verighetelor se pare ca isi are originea la egipteni, incepand cu anul 3000 i.Hr. Primele verighete au fost facute din canepa impletita, iar mai tarziu romanii au realizat verighete din fier. Verighetele din ziua de azi sunt facute din aur de obicei, pentru a simboliza puritatea si eternitatea casatoriei, in timp ce forma de cerc a acestora reprezinta continuitatea casatoriei. Porumbeii sunt un alt simbol des intalnit la nunti, acestia reprezentand pacea si noi inceputuri. Se crede ca porumbeii sunt folositi pentru a simboliza pasarea careia Noe i-a dat drumul sa zboare dupa ce s-a incheiat potopul. Porumbelul trimis de Noe s-a intors la Arca cu o ramura de maslin in cioc, ceea ce a demonstrat faptul ca nu totul fusese distrus si ca exista uscat si viata incepuse sa apara din nou pe pamant. Indiferent de tipul de nunta pe care il vei avea, cu siguranta vei incorpora cateva dintre aceste simboluri, daca nu pe toate. Simbolurile traditionale de nunta adauga un plus de istorie, in timp ce iti lasa spatiu pentru ca tu sa iti poti crea propria ceremonie personalizata si propriile amintiri ce vor dura o viata intreaga.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.