Legume umplute cu cartofi în sos de roșii – află ce fel de ingrediente ai nevoie

0
466
Legume umplute, cu cartofi in sos de rosii
Legume umplute, cu cartofi in sos de rosii

Se apropie toamna… aceasta tava de legume parca reprezinta acest anotimp.

Cand vorbim despre ceva umplut cu carne tocata si orez imi vin in minte sarmalele, dar aceasta reteta este diferita, se prepara la cuptor si se serveste cu cartofi in sos, care se prepara impreuna cu legumele umplute.

Ingrediente legume umplute, cu cartofi in sos de rosii

  • 3 rosii mari
  • 3-4 ardei grasi verzi
  • 4-5 cartofi
  • 200 ml sos de rosii
  • 250 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 350 gr carne tocata
  • 150 gr orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 legatura patrunjel
  • marar
  • sare, piper

Mod de preparare

Pregatim umplutura: intr-o tigaie incingem 3 linguri de ulei, calim in el ceapa tocata marunt, adaugam carnea si o prajim pana isi schimba culoarea, adaugam orezul, condimentam cu sare si piper si o prajim un pic.

Intre timp pregatim legumele: taiem capacele de la rosii si ardei, scobim pulpa rosiilor si o mixam in robotel pana devine piure, iar ardeii ii curatam de cotor si nervuri.

Citește și:  9 pași esențiali și ușor de urmat pentru vopsirea ouălor de Paște

Langa umplutura adaugam morcovul razuit, piureul de rosii obtinut si verdeturile tocate, amestecam , mai lasam 2 minute sa fierba si suntem gata cu umplutura.

Asezam legumele intr-o tava care merge la cuptor si asezam acolo legumele umplute , curatam cartofii si ii taiem in felii pe lungime, bucatile de cartofi le asezam printre legume.

Deasupra cartofilor turnam sosul de rosii, apa si uleiul.

Dam la cuptor pentru 60-70 de minute, se verifica sa fie orezul si cartofii fierti.

1.Ingrediente
1.Ingrediente
2.Ceapa curatata in robotel
2.Ceapa curatata in robotel
3.Ceapa maruntita in robotel
3.Ceapa maruntita in robotel
4.Calim ceapa maruntita in ulei incins
4.Calim ceapa maruntita in ulei incins
5.Taiem un capacel la rosii
5.Taiem un capacel la rosii
6.Scoatem pulpa rosiilor
6.Scoatem pulpa rosiilor
7.Mixam pulpa rosiilor
7.Mixam pulpa rosiilor
8.Ceapa calita
8.Ceapa calita
9.adaugam carnea tocata
9.adaugam carnea tocata
10.adaugam orezul
10.adaugam orezul
11.Condimentam cu sare
11.Condimentam cu sare
12.Condimentam cu piper
12.Condimentam cu piper
13.Adaugam apa peste ingrediente
13.Adaugam apa peste ingrediente
14.Adaugam morcovul razuit
14.Adaugam morcovul razuit
15.Scoatem cotorul ardeilor
15.Scoatem cotorul ardeilor
16.Ingrediente pentru umplutura
16.Ingrediente pentru umplutura
17.Turnam pulpa rosiilor in umplutura
17.Turnam pulpa rosiilor in umplutura
18.Cuaratam cartofii
18.Cuaratam cartofii
19.Cartofii taiati in felii, pe lungime
19.Cartofii taiati in felii, pe lungime
20.Verdeata maruntita
20.Verdeata maruntita
21.Verdeata maruntita adaugata in umplutura
21.Verdeata maruntita adaugata in umplutura
22.Umplem legumele
22.Umplem legumele
23.Asezam in tava legume umplute si felii de cartofi
23.Asezam in tava legume umplute si felii de cartofi
24.Acoperim legumele cu capacele taiate
24.Acoperim legumele cu capacele taiate
25.Peste cartofi turnam sosul de rosii, apa si ulei
25.Peste cartofi turnam sosul de rosii, apa si ulei
26.Legume umplute cu cartofi in sos
26.Legume umplute cu cartofi in sos
27.Legume umplute cu cartofi in sos
27.Legume umplute cu cartofi in sos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.