Se apropie toamna… aceasta tava de legume parca reprezinta acest anotimp.
Cand vorbim despre ceva umplut cu carne tocata si orez imi vin in minte sarmalele, dar aceasta reteta este diferita, se prepara la cuptor si se serveste cu cartofi in sos, care se prepara impreuna cu legumele umplute.
Ingrediente legume umplute, cu cartofi in sos de rosii
- 3 rosii mari
- 3-4 ardei grasi verzi
- 4-5 cartofi
- 200 ml sos de rosii
- 250 ml apa
- 50 ml ulei
- 350 gr carne tocata
- 150 gr orez
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 legatura patrunjel
- marar
- sare, piper
Mod de preparare
Pregatim umplutura: intr-o tigaie incingem 3 linguri de ulei, calim in el ceapa tocata marunt, adaugam carnea si o prajim pana isi schimba culoarea, adaugam orezul, condimentam cu sare si piper si o prajim un pic.
Intre timp pregatim legumele: taiem capacele de la rosii si ardei, scobim pulpa rosiilor si o mixam in robotel pana devine piure, iar ardeii ii curatam de cotor si nervuri.
Langa umplutura adaugam morcovul razuit, piureul de rosii obtinut si verdeturile tocate, amestecam , mai lasam 2 minute sa fierba si suntem gata cu umplutura.
Asezam legumele intr-o tava care merge la cuptor si asezam acolo legumele umplute , curatam cartofii si ii taiem in felii pe lungime, bucatile de cartofi le asezam printre legume.
Deasupra cartofilor turnam sosul de rosii, apa si uleiul.
Dam la cuptor pentru 60-70 de minute, se verifica sa fie orezul si cartofii fierti.