O singura problema am cu pizza pregatita acasa…. pentru aluat trebuie asteptat atat de muuult. Si ne punem intrebarea, merita?
Pentru ca acesta nu este un site „anti gatit acasa”, spunem DA, merita. Incercati cu incredere, merita si timpul asteptat dupa aluat pentru ca este foarte buna.
Ingrediente pizza cu vinete, mozarella si cascaval
- 1 vanata medie
- mozzarella
- ketchup
- cascaval
- sare, piper
Pentru aluat
- 500gr faina
- 1lgt sare
- drojdie uscata
- 350 ml apa calduta
Mod de preparare
Pregatim aluatul: amestecam faina cu sarea si drojdia, treptat turnam apa calduta, framantam un aluat potrivit. Aluatul il asezam intr-un vas uns cu ulei si il acoperim cu folie transparenta; lasam la crescut la temperatura camerei timp de o noapte.
Prafuim o tava care merge la cuptor cu faina si cu mana modelam aluatul dospit, si aici lasam cam o ora la dospit.
Pregatim vanata: o spalam bine si o taiem felii subtirele, ungem cu ulei, condimentam cu sare si piper si prajim feliile pe grill, pana cand au urme frumoase de gratar.
Ungem aluatul cu ketchup, asezam felii de mozzarella peste care asezam felii de vinete, introducem in cuptor preincalzit, si asteptam sa se faca aluatul.
Inainte de a o scoate din cuptor, razuim peste pizza cascaval si asteptam sa se rumeneasca putin.