Acest preparat face parte din cateoria deserturilor.
Este un desert delicios care ne aduce aminte de vremea copilariei. Fiind usor de gatit, nu necesita multe ingrediente, nu este deloc costisitor si este foarte satios.
Se face foarte repede si se poate servi atat adultilor cat si copiilor cu varsta peste un an si jumatate. Acest fel de desert se poate servi atat cald cat si rece iar pe timp de vara este racoritor.
Este un desert adorat de toti copii si adultii si se poate servi in orice moment al zilei.
Laptele de pasare este bun si pentru mamicile care alapteaza deoarece stimuleaza lactatia iar bebelusi alaptati dupa ce mama a mancat lapte de pasare nu se trezesc aproape toata noaptea pentru a fi alaptati.
Ingrediente pentru laptele de pasare:
- 2 litri de lapte
- 1 budinca de vanilie
- 5 oua
- 6 linguri de zahar
- putina sare
Mod de preparare:
-se spala ouale
–se separa albusurile de galbenusuri
-se pune laptele la fiert
–se bat albusurile spuma bine impreuna cu putina sare si 3 linguri de zahar
-se amesteca bine galbenusurile cu zaharul ramas, budinca de vanilie si 6 linguri de lapte fiert
–dupa ce s-a fiert laptele se pune cu o lingura mare pasarelele in cratita in care se afla laptele.
–dupa ce s-au pus toate pasarelele in lapte se lasa putin apoi se adauga si galbenusurile
-se m-ai lasa impreuna inca circa 5-10 minute, invartind incet pentru a nu se prinde laptele de fund si a nu se desprinde pasarelele.
–se lasa la racit apoi se poate baga la frigider.
Va doresc pofta buna!