Langos – plăcintă ungurească cu smântână și cașcaval ușor de pregătit și foarte delicioasă

0
1461
Langos - placinta ungureasca cu smantana si cascaval
Langos - placinta ungureasca cu smantana si cascaval

Aceasta reteta o sa va vina mereu in ajutor atunci cand nu aveti mancare gatita deoarece acest tip de aluat se poate pastra in frigider si 1 saptamana,iar dvs veti folosi doar cat aluat va trebuie atunci pe moment iar restul il bagati intr-o punga unsa cu ulei.
Sunt bune calde ,unse cu smantana si cascaval, dupa preferinte se poate pune si mujdei de usturoi.

Ingrediente langos – placinta ungureasca cu smantana si cascaval

  • 1kg de faina
  • 1 lingura mare de sare
  • 3 oua intregi
  • 200 ml lapte
  • 1/2 cubulet de drojdie ( cat o nuca )
  • 1 pahar de iaurt sau lapte batut de 450 ml

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se framanta impreuna,facem mingiute din aluatul obtinut atatea cate bucati de langos dorim sa servim atunci pe moment iar restul de aluat se pune, intr-o punga unsa cu ulei, la frigider.
Cu o sucitoare intindem mingiuta de aluat sub forma de patura; se prajeste in baie de ulei incins ,o lasam pe un servetel sa se scurga de ulei iar apoi se unge cu smantana si razuim cascaval deasupra.

Citește și:  Arta cu sandvișuri, câteva idei creative

Pofta buna.

Ingrediente
Ingrediente
Ingrediente pregatite de framantare
Ingrediente pregatite de framantare
Aluatul framantat
Aluatul framantat
Aluat in punga cu ulei
Aluat in punga cu ulei
Aluat in punga cu ulei pregatit sa fie bagat in frigider
Aluat in punga cu ulei pregatit sa fie bagat in frigider
Roata din aluat
Roata din aluat
Roata din aluat intinsa tip patura
Roata din aluat intinsa tip patura
Langos la prajit
Langos la prajit
Langos la stors
Langos la stors
Langos si ingredinete pentru uns
Langos si ingredinete pentru uns
Langos cu smantana si cascaval
Langos cu smantana si cascaval

Soncodi Daniela

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.