Aceasta reteta o sa va vina mereu in ajutor atunci cand nu aveti mancare gatita deoarece acest tip de aluat se poate pastra in frigider si 1 saptamana, iar dvs veti folosi doar cat aluat va trebuie atunci pe moment iar restul il bagati intr-o punga unsa cu ulei.
Sunt bune calde ,unse cu smantana si cascaval, dupa preferinte se poate pune si mujdei de usturoi.
Ingrediente langos – placinta ungureasca cu smantana si cascaval
- 1kg de faina
- 1 lingura mare de sare
- 3 oua intregi
- 200 ml lapte
- 1/2 cubulet de drojdie ( cat o nuca )
- 1 pahar de iaurt sau lapte batut de 450 ml
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele intr-un bol si se framanta impreuna, facem mingiute din aluatul obtinut atatea cate bucati de langos dorim sa servim atunci pe moment iar restul de aluat se pune, intr-o punga unsa cu ulei, la frigider.
Cu o sucitoare intindem mingiuta de aluat sub forma de patura; se prajeste in baie de ulei incins, o lasam pe un servetel sa se scurga de ulei iar apoi se unge cu smantana si razuim cascaval deasupra.
Pofta buna.