Rețete culinareOuă fierte cu gălbenuș moale și cu gălbenuș tare - vezi cât...

Ouă fierte cu gălbenuș moale și cu gălbenuș tare – vezi cât timp trebuie lăsate pe foc

Oul fiert este unul dintre cele mai populare mancaruri si cu toate acestea e greu de nimerit exact starea unui galbenus. Dupa mai multe incercari si sfaturi urmate, am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa il gatesc dupa indicatiile de mai jos.

Ingrediente oua fierte – cu galbebus moale si cu galbenus tare

  • 2 oua
  • 1 l de apa

Mod de preparare

Oul fiert cu galbenus moale

Se pune la fiert apa pentru ou ( unii vor insista sa puneti oul impreuna cu apa rece, probabil merge si asa dar e mai greu de urmarit timpul exact in care sta oul in apa fierbinte). In momentul in care da in clocot, se aseaza in ea oul cu ajutorul unei linguri – fara a-l lovi de vas, ca sa nu crape coaja.

Daca oul e de marime mijlocie, se lasa la fiert exact 4 minute , daca e mai mare – cum a fost cazul oului meu – se lasa pentru 5 minute. Daca e un ou mic, bineinteles, se lasa la fiert mai putin. Deoarece oul se intareste si in apa fierbinte, el se scoate din apa exact la expirerea timpului de fiert.

Oul fiert cu galbenus tare

Se pune oul la fiert atunci cand apa din vas a inceput sa clocoteasca. Se foloseste pentru asta o lingura cu care se aseaze in apa, cu grija. Se lasa acolo pentru 8 minute si apoi se scoate cu ajutorul unei linguri. Se lasa la racit, se decojeste si se poate folosi in alte preparate ori consuma ca atare.

 Stefania Turc

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.