Jumari din slanina de porc tinuta in sare eu le-am facut pot sa spun ca din greseala, de ce spun acest lucru…fiindca dezghetand frigiderul si congelatorul am dat peste o bucatica de slanina primita de la tatal meu cand a taiat porcul.
Automat m-am gandit ce sa fac cu ea, iar sotul meu mi-a zis sa o dezghet si sa facem niste jumari din ea, ca oricum se fac foarte repede si avea pofta de asa ceva.
Eu le-am combinat cu salata de primavara, dar ele sunt bune si combinate cu altceva, cum ar fi cu muraturi.
Pentru cine are rabdare poate sa faca si niste pogacele care sunt foarte delicioase.
Ingrediente jumari crocante din slanina de porc tinuta in sare
- 1 bucata slanina de porc, circa 350-400 grame
- putin ulei
Mod de preparare
Se ia soricul de pe slanina de porc tinuta in sare dar se poate si lasa pe slanina cui ii place.
Dupa ce am luat soricul de pe slanina taiem in 3 bucati mari de circa 5 centimetri, iar apoi mai taiem fiecare bucata inca in 3 bucati egale, dupa cum se vede si in poza.
Se pune la prajit in putin ulei si se invarte mereu pana cand slanina lasa putin sos sub ea.
Dupa ce slanina a lasat sos, care se mai numeste si untura nu trebuie invartit asa de des.
Jumarile sunt gata in momentul in care si-au schimbat culoarea in maro.
Se scot afara jumarile, iar untura se goleste intr-un borcanel pus pe ceva rece ca sa nu se sparga.
Pofta buna sa aveti!