Costita de porc umpluta cu maruntaie de pui este un preparat traditional care se gateste la fiecare sarbatoare de Pasti, este nelipsita in casele romanilor si este preferata mea.
Multi romani gatesc miel de Pasti si tot pe el il si umple, dar mie imi place mai mult porcul decat mielul.
Eu am umplut costita de porc, dar se poate folosi si altceva, cum ar fi vita, miel sau pui.
Iar umplutura se poate face si numai din oua sau maruntaie de porc, vita sau miel.
Desi dureaza foarte mult pana este gata, preparatul este foarte gustos.
Ingrediente costita de porc umpluta cu maruntaie de pui
- 1 bucata costita de porc ( circa 2.300 grame)
- 500 grame pipote si inimi pui
- 500 grame ficat de pui
- 8 linguri pemet
- 2 lingurita delikat
- piper
- boia dulce
- sare
- 4 oua crude
- 4 oua fierte
- 2 cepe
- 2-3 fire de usturoi verde
- frunze de patrunjel
- ulei
Mai avem nevoie de ata si ac.
Mod de preparare
Se spala bine costita de porc, inclusiv inauntru, adica in buzunarelul format, iar apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce si se unge peste tot cu putin ulei.
Se spala bine pipotele, inimile si ficatul de pui, se taie bucati, dar nu foarte mici, iar apoi inimile si pipotele se pun la fiert pentru circa 20-30 minute.
Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul dupa care se pun la calit, adaugand condimentele, pipotele si inimile gata fierte si strecurate.
Se calesc putin dupa care adaugam ficatul si se adauga o cana de apa.
Se lasa la fiert circa 20-30 minute iar apoi se lasa la racit.
Se porneste cuptorul pentru a fi bine preincalzit cand se introduce tava la cuptor.
Se pun ouale la fiert pentru circa 10 minute, iar apoi se taie bucatele si se adauga peste maruntaiele de pui racite.
Se adauga frunzele de patrunjel gata tocate, ouale crude si pesmetul.
Se amesteca bine si se incepe a umple costita de porc.
Dupa ce am terminat de umplut costita, se coase ca sa nu iasa afara compozitia.
Se pune intr-o tava potrivita si se adauga putin ulei si apa.