Timp liberJocuri de comunicare - 4 metode de relaxare între prieteni după o...

Jocuri de comunicare – 4 metode de relaxare între prieteni după o zi grea de lucru

Datorita stresului, a problemelor de zi cu zi, adultii isi pierd abilitatea de a comunica fata de in fata si din acest motiv, in momentul in care se intalnesc pentru a petrece o seara impreuna, pentru a discuta, a se relaxa si distra, apar situatiile neplacute in care toata lumea tace, rotaie chips-uri sau alune si se uita la televizor sau, si mai grav, apar asa-numitele „bisericute”.

Aceste situatii jenante, mai ales pentru gazda, pot fi evitate cu ajutorul unor jocuri de comunicare al caror rol este sa sparga gheata si sa ii antreneze pe toti intr-o activitate relaxanta cu ajutorul careia pot socializa si pot afla mai multe lucruri interesante despre cei din jur.

1. Adevar sau provocare este, fara indoiala, cel mai popular joc intre prieteni si ati ramane surprinsi sa aflati ca este indragit atat de catre adolescenti, cat si de catre adulti, fiind o modalitate interesanta de petrecere a timpului liber dar si de a comunica intr-un mod inedit cu prietenii. Adevar sau provocare este un joc de comunicare cu o istorie vasta si poate fi jucat oricand pentru a alunga monotonia din cadrul unui grup iar numarul participantilor la joc nu este important.

Regulile sunt simple: un jucator roaga un alt jucator pe care il alege sa aleaga intre „adevar” si „provocare”; daca alege adevar, atunci primul jucator va trebui sa ii adreseze celui din urma o intrebare, daca alege provocare, primul jucator ii va da celui de al doilea o sarcina. Cel care a fost intrebat va pune urmatoare intrebare altui jucator.

2. Un joc inedit de comunicare este si Mima, la fel de popular precum Adevar sau provocare. Daca Adevar sau provocare va poate ajuta sa aflati lucruri noi si interesante despre prietenii dumneavoastra, Mima pune accentul pe un altfel de comunicare si va ajuta sa va dezvoltati vocabularul si comunicarea non-verbala. Este important sa existe minim trei jucatori pentru a juca mima. Si de aceasta data regulile sunt simple. Pe o bucata de hartie, fiecare jucator va nota un cuvant sau o expresie.

Dupa ce toate persoanele au scris cate ceva, biletele vor fi amestecate si fiecare jucator va extrage, pe rand, cate unul, urmand sa mimeze fara a vorbi ceea ce este scris pe biletul respectiv. Cuvintele pot fi din orice domeniu doriti. Acest joc poate fi jucat si pe perechi. Daca va aflati intr-o seara in vizita la prieteni si monotonia incepe sa isi faca simtita prezenta, nu ezitati sa jucati acest joc si veti vedea ca veti avea o activitate interesanta pana in zori de zi.

jocuri de comunicare

3. Post-it este numele unui ineresant joc de comunicare care poate fi jucat intr-o seara pe care o petreceti in cercul de prieteni. Pe un post-it fiecare jucator scrie numele unui personaj si il lipeste pe fruntea jucatorului care se afla in dreapta sa. Jocul va incepe in momentul in care toti jucatorii vor avea lipite pe frunte post-it-uri cu numele personajelor pe care trebuie sa le ghiceasca.

Jucatorul in cauza va pune intrebari cat mai elocvente pentru a trage concluziile clare referitoare la personajul respectiv iar restul jucatorilor vor raspunde doar cu „da” si „nu”. La primul raspuns de „nu” va incepe alt jucator sa puna intrebari iar castigatorul este cel care va ghici primul personajul.

4. Alias este considerat jocul de comunicare ideal care poate fi cumparat sau comandat pe diverse site-uri. Este apreciat in intreaga lumea deoarece este potrivit atat pentru adulti, cat si pentru cei mai mici, fiind un joc care nu doar instiga la comunicare insa ajuta si la imbogatirea vocabularului. Jocul propriu-zis contine tabla de joc, pionii, o clepsidra si 400 de cartonase pe care sunt scrise 3200 de cuvinte.

Probabil va dati seama din scurta descriere ce presupun acest joc. Pentru inceput, se vor alege echipele, iar numarul maxim de echipe este de 6. Fiecare echipa isi va alege un pion pe tabla de joc in functie de cate cuvinte va ghici. Fiecare membru al echipei va extrage cate un cartonas si va incerca sa explice cu alte cuvinte unul dintre cele 8 cuvinte de pe cartonas, cifra fiind aleasa in functie de locul in care se afla pionul pe tabla de joc. Mare atentie deoarece exista o limita de timp si pentru ca un coechipier sa ghiceasca un cuvant este important ca cel care vorbeste sa il explice fara sa il pronunte.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.