Regulile jocului de Kemps, un joc îndrăgit de toți copiii

0
1892
Jocul de carti Foto: www.delivra.com
Jocul de carti Foto: www.delivra.com

Jocul de carti Kemps este foarte popular si foarte apreciat, mai ales ca poate fi jucat de mai multi jucatori. Setul de carti folosit pentru Kemps este unul normal, de 52 de carti de joc, pentru patru jucatori. In cazul in care sunt mai multi jucatori se va mai folosi un alt pachet de carti de joc. Originea acestui joc nu este cunoscuta cu exactitate, considerandu-se ca este invatat de la o persoana la alta.

Cum am spus si anterior, Kemps este un joc de carti la care pot participa pana la 12 jucatori, impartiti in 6 echipe de cate 2. Cel mai simplu joc este cel de 4 jucatori impartiti in doua echipe.
Care este scopul jocului? Jocul nu este deloc unul dificil. Unul dintre membrii unei echipe trebuie sa obtina cele 4 carti de acelasi fel, inainte ca alta echipa sa realizeze acelasi lucru. Jucatorul care a reusit sa acumuleze toate cele 4 carti de acelasi fel trebuie sa isi anunte coechipierul prin cele mai ciudate semne pentru ca acesta trebuie sa strige “KEMPS” inainte ca celelalte echipe sa observe semnele si sa strige “CONTRA-KEMPS”. Fiecare echipa castigatoare primeste cate o litera, incepand cu “K” pentru a forma cuvantul “KEMPS”. Prima echipa care reuseste sa primeasca toate cele 5 litere este echipa castigatoare.
Foarte multi jucatori se simt in impas in momentul in care trebuie sa faca un semn discret pentru ca celalalt membru al echipei sa isi dea seama de reusita inaintea adversarilor. Semnul trebuie stabilit inca de la inceputul jocului. Acesta poate fi un anume gest, pozitionarea intr-un anumit fel a cartilor; uneori se impune ca semnul sa nu fie un sunet sau un cuvant.

Citește și:  Ce este blogging-ul și când se poate transforma acesta într-o adevărată afacere

Reguli de joc
Inca de la inceputul jocului se formeaza echipele de cate 2 jucatori. Dupa aceea, dupa cum am spus si anterior, fiecarejocul de carti kemps echipa isi stabileste semnul. Membrii unei echipe isi pot alege mai multe semne pentru derutarea celorlalti jucatori sau pot folosi semnul ales pe parcursul jocului cand inca cele 4 carti nu au fost acumulate tot cu acelasi scop. Semnele pot fi schimbate dupa fiecare runda.
La inceputul jocului, fiecare jucator primeste cate 4 carti iar jucatorii se uita atent la ele. Dupa aceea, cel care imparte cartile, va mai aseza in mijloc alte 4 carti cu fata in sus. In acest moment orice jucator poate lua o carte de pe masa, conditia fiind sa puna alta carte la loc. Acest schimb de carti se face pana cand nimeni nu mai doreste cartile de pe masa. In acest moment, acestea sunt stranse si se aseaza alte 4 carti. Regulile se repeta pana cand un jucator acumuleaza cele 4 carti de acelasi fel si coechipierul striga “KEMPS”. In acest moment jucatorul care are careu trebuie sa demonstreze acest lucru si arata cartile catre ceilalti jucatori.

In cazul in care un membru al echipelor adverse striga “CONTRA-KEMPS”, echipa suspectata ca ar avea KEMPS este nevoita sa arate cartile. Daca are careu, echipa este penalizata cu un punct, in caz contrar, echipa care a strigat va fi penalizata. Jocul ia final cand una dintre echipe va castiga 5 jocuri pentru a primi toate cele 5 litere care formeaza cuvantul “KEMPS”.
Kemps este un joc de carti amuzant si este foarte apreciat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.