Animale de companieÎnvață câinele comanda ȘEZI și află cum îl poți face să o...

Învață câinele comanda ȘEZI și află cum îl poți face să o execute corect

Orice persoană care are un câine ca animal de companie îl învață cu siguranță comanda ,,ȘEZI˝. Aceasta este foarte simplu de deprins de un astfel de patruped, iar utilitatea ei este mare. Cei care nu și-au învățat câinele această comandă și doresc ca patrupedul lor să o execute corect, pot urma câteva reguli simple prezentate mai jos pentru realizarea ei.

Comanda ,,ȘEZI˝:

Trebuie să stai în fața câinelui și să ai câteva bobițe de hrană uscată în mână, drept momeală. Poți sta în picioare sau în genunchi, cum îți este mai comod. La început ridici mâna cu momeala deasupura capului câinelui și o plimbi încet astfel încât patrupedul o va urmări cu botul, fiind atras de miros. El va fi atent la mâna ta, va ține botul ridicat cât mai aproape de aceasta și va avea tendința să-și coboare șezutul pentru a se spijini și pentru a putea să fie mai atent la mișcarea ta.

Pentru ca exercițiul să fie complet trebuie să îndrepți mâna spre spatele câinelui, în direcția cozii, în acest fel animalul se va lăsa spre spate încercând să încline capul mai mult pentru a urmări momeala. Astfel va ajunge să stea în șezut, să atingă podeaua. Acum este momentul să fie recompensat, trebuie să-i dai bobițele de hrană și să-i spui ,,BRAVO, AI ȘEZUT”.

Exercițiul se repetă de mai multe ori, astfel câinele va învăța să stea în șezut. La început câinele va avea tendința să se ridice rapid la loc, în patru labe, abia mai târziu, când va deprinde foarte bine acest comportament va sta pe loc mai mult timp și nu se va mai ridica din locul respectiv decât atunci când îi va spune stăpânul.

Fii răbdător cu animalul tău de companie, nu-l forța să execute de la început exercițiul perfect deoarece, trebuie să înțelegi că are nevoie de ceva timp pentru a învața bine comanda. Dacă vezi că dă semne de oboseală trebuie să-l lași în pace și să repeți exercițiul mai târziu.

După ce câinele a învățat această comandă, trebuie să-l determini să o repete în zilele ce urmează de mai multe ori și de fiecare dată să-l lauzi și să-l recompensezi cu ceva bun de mâncat. După câteva zile de antrenament, câinele va executa comanda foarte repede când îi vei spune ,,ȘEZI˝ chiar și pentru a fi doar lăudat și mângâiat pe cap, fără a primi hrana preferată.

Video – Învață câinele comanda ,,ȘEZI˝:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.