Infecția urinară – ce este, de ce apare și cum o tratăm?

0
234
OnlineFarmacia - AP - Farmacie online

1. Ce este?

O infecție a tractului urinar (cunoscută și sub numele de cistită acută sau infecție a vezicii urinare) este de fapt o infecție ce afectează o parte a tractului urinar.

Când afectează tractul urinar inferior este cunoscută ca o simplă cistită (adică o infecție a vezicii urinare), în schimb, când afectează tractul urinar superior, este cunoscută sub numele de pielonefrită (infecție a rinichilor).

Simptomele infecției tractului urinar inferior includ: urinare dureroasă și frecventă sau urgența de a urina, senzația că vezica nu se golește complet și de urinare în continuu. Simptomele pielonefritei includ, pe langă cele menționate mai sus, și febră și durere la nivelul flancului. Există totuși și cazuri în care, o senzație dureroasă de arsură în uretră poate fi prezentă chiar și atunci când persoana în cauză nu urinează.

2. De ce apare?

La vârstnici și persoanele foarte tinere, simptomele pot fi vagi sau nespecifice. Principalul agent ce cauzează ambele tipuri de infecție este Escherichia Coli (sau bacteria E.coli), deși există și cazuri, mai rare, în care alte bacterii, viruși sau ciuperci pot cauza aceste infecții. Cu toate acestea, bacteria E.coli este principala cauză a infecțiilor urinare la nivel mondial.

Citește și:  Lucrurile care ne sunt necesare înainte de naștere

Alte cauze ar mai putea fi: igiena necorespunzătoare, hainele sau lenjeria prea strâmtă, sistem imunitar scăzut, actul sexual etc.

Infecțiile tractului urinar apar mai frecvent la femei decât la bărbați, jumătate dintre femei având cel puțin o infecție la un moment dat în viața lor.

3. Cum o tratăm

Cel mai adesea, tratarea acestei infecții se face cu ajutorul antibioticelor, pe care le putem găsi atât într-o farmacie fizică, cât și într-o farmacie online, dar  se pare că din cauza folosirii prea des a acestora, bacteriile au capătat rezistență, astfel infecțiile reapar în unele cazuri.

Un alt adjuvant în tratarea infecțiilor urinare îl reprezintă Urifar – un atibiotic natural ce nu afectează flora stomacală. Disponibil în orice farmacie online, Urifar garantează ameliorarea simptomelor în doar 30 de minute, iar datorită formulei inovatoare pe bază de D-manoză și extract de rodie rezultatele sunt uimitoare. Mai mult, acesta poate fi chiar administrat și copiilor și persoaneor cu diabet zaharat.

Caută în orice online farmacie și sigur vei găsi. Nu uita – nu lăsa aceste simptome netratate căci pot duce la probleme mai serioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.