Sarcină & BebeInfecția urinară – ce este, de ce apare și cum o tratăm?

Infecția urinară – ce este, de ce apare și cum o tratăm?

1. Ce este?

O infecție a tractului urinar (cunoscută și sub numele de cistită acută sau infecție a vezicii urinare) este de fapt o infecție ce afectează o parte a tractului urinar.

Când afectează tractul urinar inferior este cunoscută ca o simplă cistită (adică o infecție a vezicii urinare), în schimb, când afectează tractul urinar superior, este cunoscută sub numele de pielonefrită (infecție a rinichilor).

Simptomele infecției tractului urinar inferior includ: urinare dureroasă și frecventă sau urgența de a urina, senzația că vezica nu se golește complet și de urinare în continuu. Simptomele pielonefritei includ, pe langă cele menționate mai sus, și febră și durere la nivelul flancului. Există totuși și cazuri în care, o senzație dureroasă de arsură în uretră poate fi prezentă chiar și atunci când persoana în cauză nu urinează.

2. De ce apare?

La vârstnici și persoanele foarte tinere, simptomele pot fi vagi sau nespecifice. Principalul agent ce cauzează ambele tipuri de infecție este Escherichia Coli (sau bacteria E.coli), deși există și cazuri, mai rare, în care alte bacterii, viruși sau ciuperci pot cauza aceste infecții. Cu toate acestea, bacteria E.coli este principala cauză a infecțiilor urinare la nivel mondial.

Alte cauze ar mai putea fi: igiena necorespunzătoare, hainele sau lenjeria prea strâmtă, sistem imunitar scăzut, actul sexual etc.

Infecțiile tractului urinar apar mai frecvent la femei decât la bărbați, jumătate dintre femei având cel puțin o infecție la un moment dat în viața lor.

3. Cum o tratăm

Cel mai adesea, tratarea acestei infecții se face cu ajutorul antibioticelor, pe care le putem găsi atât într-o farmacie fizică, cât și într-o farmacie online, dar  se pare că din cauza folosirii prea des a acestora, bacteriile au capătat rezistență, astfel infecțiile reapar în unele cazuri.

Un alt adjuvant în tratarea infecțiilor urinare îl reprezintă Urifar – un atibiotic natural ce nu afectează flora stomacală. Disponibil în orice farmacie online, Urifar garantează ameliorarea simptomelor în doar 30 de minute, iar datorită formulei inovatoare pe bază de D-manoză și extract de rodie rezultatele sunt uimitoare. Mai mult, acesta poate fi chiar administrat și copiilor și persoaneor cu diabet zaharat.

Caută în orice online farmacie și sigur vei găsi. Nu uita – nu lăsa aceste simptome netratate căci pot duce la probleme mai serioase.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.