Încerci să ai un bebe și nu rămâi însărcinată? Care este motivul?

0
1087
Insarcinata
Insarcinata

Încerci de ceva timp și totuși nu rămâi însărcinată! Lună de lună, te bântuie un gând sâcâitor că poate e venit momentul, ai o speranță că poate de data aceasta vei afla vestea cea mare. Însă testele îți distrug speranța, menstruația insistă să apară… Iar în acest timp, vezi peste tot burtici mândre și auzi constant de încă o cunoștință ce va avea un bebe.

Ce este în neregulă, de ce nu rămâi și tu însărcinată? Gândul ajunge să te bântuie, deși îl reprimi; ba chiar încerci să adopți o atitudine “laissez-faire”, în speranța că dacă nu te mai gândești și nu mai verifici obsesiv, se va întâmpla. Dar bebe nu vrea să vină.

Nu trece mult până ce situația începe să te irite: nu este drept, atâtea fete și femei care nu-și doresc un copil rămân însărcinate, în timp ce tu, care încerci de atât timp, nu reușești! Știi cazuri de femei care de abia au renunțat la contraceptive și bum!; știi cazuri de femei care beau și fumau și nici măcar nu aveau habar că deja sunt însărcinate. Dar tu, nimic.

Să ai răbdare sau să treci la tratamente de fertilitate?

Înainte de acestea, iată câteva motive pentru care nu rămâi însărcinată:

Fumatul. Deși multe femei rămân însărcinate chiar dacă sunt fumătoare, trebuie să știi că fumatul afectează atât fertilitatea feminină, cât și pe cea masculină, așadar dacă și tu și partenerul fumați, șansele scad mult.

Greutatea. Dacă ești sub sau peste greutatea considerată normală, atunci sunt șanse crescute să rămâi cu dificultate însărcinată. În plus, o greutate normală este o cerință și pentru o sarcină sănătoasă, fără probleme.

Dar marele motiv pentru care bebe se lasă așteptat este adesea…stresul, „epidemia” ultimelor două secole!!

„Încercam de 6 luni să am un bebeluș și nu se întâmpla nimic. Medicul mi-a dat niște pastile pentru echilibrul hormonal, dar cred că mai rău mi-au făcut. Ajunsesem atât de stresată, încât nu mai dormeam deloc bine. După câteva luni, mi-am dat seama că în ritmul acesta, nu numai că nu voi avea un bebeluș, dar o voi lua razna. Din fericire, soțul meu mi-a ascultat temerile și împreună am decis să continuăm să încercăm, dar să fim mai calmi, mai răbdători. Ca să îmi iau gândul, m-am apucat de înot și de un curs de gătit, în plus, ies mai des cu prietenele. Vreau un copil, dar aceasta nu trebuie să-mi acapareze toată viața”. (Raluca, 32 ani)

Citește și:  La ce vârstă apar primii pași ai copilului și cum îl încurajăm?

„Acum ceva timp, am pierdut o sarcină ce ajunsese la 2 luni. Am fost tristă, dar m-am gândit că asta înseamnă că în curând voi putea să rămân iarăși însărcinată. Dar nu s-a întâmplat. Au trecut aproape doi ani, timp în care trei prietene au avut copii. Când am aflat că o amică care fuma și bea rămăsese însărcinată fără să vrea și fără să o știe (a aflat de abia la 3 luni de sarcină!!!), am murit. Eram tristă, invidioasă, tot ce vreți. De ce eu nu puteam? Începusem să nu mai vorbesc cu prietenii, aproape toți aveau copii și mă întrebau eu ce mai aștept… Cât de crud. Dar, bineînțeles, ei nu știau situația mea. Mă gândeam la toți care aveau copii și mi se părea nedrept că lor li se întâmpla fără să încerce neapărat, în timp ce eu mă chinuiam să rămân. Așa mi-am dat seama: exact aceasta era problema mea. Mă chinuiam prea tare. Toată lumea știe că dacă devii obsedat de idee, nu se întâmplă… (Sandra, 36 ani)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.