Părinți și copiiÎncearcă să ghicești sensul de rotație sau direcția în aceste iluzii optice...

Încearcă să ghicești sensul de rotație sau direcția în aceste iluzii optice de mișcare

Deseori iluziile optice sunt greu de deslușit, acestea de mai jos conțin obiecte ce se mișcă într-un sens sau în altul. Încearcă să îți dai seama în care direcție o iau.

Coloane în zig-zag

Imaginea de mai jos este una animata, dupa cum puteti observa si surprinde 3 coloane colorate in nuante de gri si negru, miscandu-se. Iluzia optica intervine atunci cand vrem sa stabilim modul in care acestea se misca. La o trecere rapida cu privirea peste imagine, vom spune ca se misca in zig-zag, spre dreapta, insa daca ne concentram pe o singura coloana, vom observa ca ea se misca pe o linie verticala, dreapta.

Coloane în zig-zag

Punctele care aleargă

Imaginea de mai jos este una animata, care surprinde un „roi” de puncte albastre care se deplaseaza cu o viteza destul de mare. Iluzia optica apare atunci cand acoperim cu mana centrul imaginii. Vom observa cum restul punctelor care raman vizibile isi vor mari viteza de deplasare.puncte ce alearga

Pisica se învârte în ambele sensuri

Imaginea de mai jos este una animata care prezinta o pisica neagra ce se invarte. Daca privim superficial, vom observa ca pisica se invarte intr-un singur sens, insa cu putina imaginatie si atentie ne vom da seama ca defapt se roteste in ambele sensuri, desi asa ceva nu este posibil decat intr-o iluzie optica.

pisicaÎn ce sens se învârte globul

Imaginea de mai jos surprinde o sfera formata din mai multe puncte albastre. Vorbim de o iluzie optica, deoarece nu putem stabili cu exactitate in ce directie se invarte globul. Daca veti privi cu atentie, veti observa ca punctele albastre isi schimba directia la un moment dat si ne induc in eroare.glob

Câmp vizual

Inchideti ochiul stang si priviti cu cel drept cercul negru static. La un moment dat cercul mare va disparea din campul dumneavoastra vizual. Daca nu observati acest efect, inseamnca ca ori stati prea aproape ori prea departe de monitor.Repetati testul la distante diferite. Ati reusit sa va masurati campul vizual?camp vizual

Efectul berii

Se stie ca una din cele mai mari placeri ale unui barbat este de a savura cu amicii bere din plin. Se spune ca alcoolul in cantitati exagerate face si cea mai urata femeie sa para frumoasa in ochii unui barbat. Animatia de mai jos fix acelasi lucru vrea sa demonstreze.

bere

2 mesaje într-unul singur

Imaginea de mai jos reprezinta poate un covor pus la intrarea unei case, iar textul imprimat pe acesta poate insemna doua lucruri complet diferite. Asta depinde de pozitia in care te afli. Astfel, putem citit pe el „Come in” sau „Go away”

 

mesaj

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.