Home Timp liber Tu știi cât de importantă este încălzirea apei din acvariu și care...

Tu știi cât de importantă este încălzirea apei din acvariu și care este temperatura optimă pentru pești?

0
698
Incalzirea apei din acvariu Foto: www.amazingamazon.com.au
Incalzirea apei din acvariu Foto: www.amazingamazon.com.au

Incalzirea apei din acvariu reprezinta unul dintre cele mai importante apecte pe care orice acvarist, fie el incepator sau avansat, ar trebui sa le aiba in vedere. Pestii sunt fiinte cu sange rece, foarte multi dintre ei fiind obisnuiti sa traiasca in ape a caror temperatura nu este foarte ridicata. Insa din momentul in care acestia sunt indepartati din mediul lor natural devin mult mai sensibili, iar temperatura apei este un factor decisiv pentru sanatatea pestilor din acvariu.
incalzitor apa acvariuCei mai multi dintre pestii de acvariu sunt pesti care provin din ape tropicale, asadar acesta este un lucru imbucurator pentru acvaristii care doresc sa creasca mai multe specii de pesti in acelasi acvariu, din moment ce temperatura apei va fi potrivita pentru toti locuitorii acestuia.

Temperatura potrivita pentru pestii de acvariu trebuie mentinuta intre 23-27 ºC, indiferent de anotimp. Bineinteles, valorile vor fi afisate de termometru, insa acesta nu este singurul instrument necesar pentru acvariu. Aparatul pentru mentinerea temperaturii optime a apei din acvariu este esential. Exista si situatii in care acvaristii locuiesc in zone foarte calduroase, iar lipsa aerului conditionat poate fi o problema. In aceasta situatie se foloseste un racitor pentru apa din acvariu.

Citește și:  Bartending - arta de a transforma băuturile în licori magice

Incalzitorul pentru apa din acvariu este un element care nu trebuie sa lipseasca din componenta niciunui acvariu.incalzitor extern pentru apa din acvariu Acesta este compus dintr-un termometru din sticla, un termostat si un incalzitor propriu-zis. Termostatul se ataseaza de partea superioara a acvariului, pentru ca tubul in care se afla termometrul sa fie scufundat in apa. In momentul in care este pornit, elementul care incalzeste apa va incepe sa se inroseasca.
Un alt tip de incalzitor pentru acvariu este acela care se amplaseaza pe fundul acvariului. Insa, indiferent de tipul incalzitorului, principalul scop al utilizarii acestuia este mentinerea temperaturii optime a apei din acvariu.
Asadar, temperatura este un factor decisiv pentru sanatatea micilor vietuitoare si este bine de retinut faptul ca in cazul in care pestii sunt mutati dintr-un acvariu in altul, temperatura apei trebuie sa fie aceeasi in ambele acvarii, avand in vedere faptul ca pestii sunt sensibili chiar si in cazul in care diferenta este de doar 1º C.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.