Animale de companieSpecii păsări: Canarul scoțian pur sânge, apreciat datorită poziției sale unice

Specii păsări: Canarul scoțian pur sânge, apreciat datorită poziției sale unice

Canarul scotian pur sange (Scotch Fancy Canary) este originar din Scotia, unde a fost dezvoltat in prima jumatate a sec. al XIX-lea si inca de la inceput s-a bucurat de o mare popularitate datorita pozitiei lui cocosate.

Este o pasare de talie medie, ajunge la o lungime de cca. 17 cm. Corpul sau este lung, se ingusteaza si face o curba cu o forma asemanatoare unei jumatati de cerc, convex in partea de sus si concav in partea de jos, cu un contur curat, incepand de la cap si pana la coada.

Capul este mic, gatul lung, conic si subtire, umerii mari si ingusti. Coada este ingusta, lunga, cu penele stranse intre ele, este indoita in continuarea curbei de la umeri si spate.

Hrana are un continut bogat de seminte sau amestec de seminte. Este completata de legume, fructe si vitamine. Sunt pasari vioaie, sociabile si prietenoase. Nu suporta sa stea in mediu rece si umed. Trebuie ingrijite, tinute intr-o colivie spatioasa, curata, ridicata la o distanta de 1-2 m, intr-un loc calduros si luminat.

Canarul scotian pur sange este pretuit de crescatorii de pasari pentru pozitia sa speciala cocosata care il diferentiaza de toate celelalte specii. Sunt folositi la diferite expozitii si concursuri de canari.

Acele pasari care formeaza curba de la cap pana la coada cat mai apropiata de jumatate de cerc sunt considerate cele mai bune exemplare. Candva, aceast canar era foarte popular, astazi a ajuns sa fie foarte rar, aproape a disparut.

Video – Canarul scotian pur sange:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.