Planuri si liste
Nunta este un prilej de sarbatoare pentru intreaga familie a mirilor, nu doar pentru tanarul cuplu, iar la organizarea intregului eveniment pot participa mai multe persoane, insa desigur cu acordul perechii care isi va uni destinele intr-o zi aleasa de ei de comun acord. Dupa alegerea localului si dupa stabilirea unor criterii, urmeaza desigur impartirea invitatiilor pentru nunta, impartire ce trebuie facuta cu o mare atentie pentru a se evita micile sau marile surprize care pot aparea dupa.
Momentul unic din viata tinerilor trebuie sa fie lipsit de experiente negative, desi se pare ca acest lucru este inevitabil in unele cazuri, mai ales cand cei doi sunt atat de prinsi in valul organizarii. Atunci cand incepeti sa distribuiti invitatiile pentru nunta trebuie sa va ganditi la cativa pasi, pe care este frumos sa-i urmati, in primul rand din respect pentru cei pe care-i vrei alaturi si in al doilea rand pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor voastre.
Primii pasi catre accept
Inainte de toate, cand porniti la drum pentru a incepe acest ritual, trebuie sa va anuntati vizita pentru a nu va trezi singuri in fata unei usi inchise alaturi de partenerul vostru. Cand mergeti sa inmanati o invitatie la un eveniment atat de deosebit, elegant este sa mergeti si cu o sticla de vin sau de orice altceva, mai ales la persoanele mai importante de a caror prezenta nu va veti putea lipsi la marele eveniment.
Dupa ce ati terminat de impartit invitatiile pentru nunta, cu macar doua saptamani inainte, incepeti si sunati la cei in cauza sa aflati care ar fi pozitia lor vizavi de participarea sau nonparticiparea la seara mare, deci confirmarea este esentiala pentru a sti exact la ce numar de persoane sa va asteptati. Acum ca am stabilit aceste mici reguli, nesemnificative in aparenta, desi foarte importante, trebuie sa incercati sa evitati cateva greseli si in timp ce distribuiti invitatiile la onomastica nuntii voastre. Aceste greseli de asemenea pot evita multe neplaceri ce pot aparea dupa consumarea momentului.
Daca deja aveti invitatiile primite de la firma de printare si trebuie sa scrieti numele pe ele, incercati sa faceti in prealabil o lista separata cu toate persoanele pe care ar trebui sa le invitati, desi poate in cele din urma multe dintre ele vor disparea de pe lista. Frumos este sa aveti in vizor toti cunoscutii si dupa cateva criterii stabilite de comun acord sa le treceti sau nu numele pe invitatii. Chiar daca v-ati facut o lista in care se regasesc si bunicii si strabunicii si matuse mai indepartate sau prieteni plecati inafara tarii, iar numarul de posibili invitati depaseste numarul locurilor, incercati sa luati prin eliminare pe cei care sunt cel mai putin eligibili ca si participanti siguri.
Sfaturi importante pentru reusita
Atunci cand faceti formatul invitatiilor incercati sa il realizati dupa ideile proprii fara implicatii din partea nasilor, parintilor sau a bunicilor, pentru ca ei vor fi cu siguranta pe alta lungime de unda si nu se vor plia atat de bine pe dorintele voastre. Acum urmeaza cele mai importante sfaturi, pe care multi tineri nu le-au avut si au dat gres in cateva situatii, iar la impartirea invitatiilor pentru nunta nu au avut tocmai succesul scontat. Asigurati-va ca textul de pe invitatiile voastre va reprezinta foarte bine stilul, fie el serios, comic sau romantic si nu uitati sa treceti si numele persoanelor pe care aveti intentia sa le chemati la eveniment.
Daca veti aparea cu o invitatie goala acestia se vor gandi ca poate nu erau in plan sau nu ati tinut neaparat sa-i aveti aproape insa fiind in trecere ati ajuns si pe la ei cu una dintre ultimele invitatii. Un alt sfat important este acela ca invitatiile pentru nunta trebuie impartite cu acordul vostru, al mirilor. Daca nasii au invitati speciali, puneti-va de acord cu ei ca sa stiti la cate perechi sa va asteptati si dati-le un numar estimativ de invitatii pentru a nu depasi totusi suma.
Nu va implicati in nici un caz neamurile mai apropiate iar parintii trebuie sa stea deoparte pentru ca ei cu siguranta se vor mai gandi si la alte rude mai indepartate si asa va treziti ca nu mai ajung locurile din sala pentru participanti iar in cele din urma veti avea o nunta cu multi necunoscuti. Incercati sa impartiti invitatiile pentru nunta intr-un numar direct proportional cu numarul de locuri al localului in care ati ales sa sarbatoriti, poate chiar cu zece, cincisprezece in plus, pentru ca nu toti vor confirma prezenta.
Ca un ultim sfat pentru a evita neplacerile si pentru a avea rezultate bune, asigurati-va inainte de a inmana invitatia ca numele persoanei este trecut corect, ca data exacta, ora si locul sunt prezente pe foaie, la fel si numele nasilor iar numele mirilor sa nu fie scrise gresit sau omise, in ideea ca doar va cunosc….