Părinți și copiiIluzii optice cu puncte: încercați să vedeți unde sunt acestea mai exact

Iluzii optice cu puncte: încercați să vedeți unde sunt acestea mai exact

Vă este greu să vedeți mai concret unele puncte? Nu vă faceți griji, acestea sunt iluzii optice greu de deslușit.

Logo AC Milan

Aveti prezentat mai jos un wallpaper al echipei de fotbal AC MILAN care cu siguranta ascunde o iluzie optica. Uitati-va atent la imagine si incercati sa incepeti sa numarati punctele albe. Nu numai ca nu veti reusi niciodata, dar veti avea surprinderea sa remarcati si un superb efect.

Logo AC Milan

Cercurile dintre cruci

Iluzie optica de-a dreptul interesanta ce consta intr-o asa zisa imagine formata dintr-o multime de cruci asezate la o distanta fixa intre ele, alcatuind aproape o plasa. Ceea ce e interesant de-a dreptul este faptul ca daca privim de-a intregul spatiile dintre ele sunt percepute de creierul uman ca fiind cercuri albe.Daca ne uitam si mai atent, cercurile devin parca si mai pronuntate. Un bun exemplu pentru cei ce nu cred in iluzii optice.

Cercurile dintre cruci

Linii negre imaginare și puncte

Imaginea de mai jos este una destul de simpla. Pe un fundal negru, cu linii verticale si orizontale de un albastru deschis sau o nuanta de verde, putem distinge 5 linii oblice rosii. Iluzia optica apare atunci cand privim imaginea in ansamblu, iar ochii nostri pot observa cateva linii negre imaginare, care sunt asezate tot oblic, insa in directia opusa celor rosii.

Linii negre imaginare și puncte

Imaginea clasică puncte alb negru

Uitati-va atent la imaginea de mai jos. Va voi asigura ca totul este o iluzie optica. Va voi ruga sa incercati sa numarati doar punctlele albe din aceasta imagine. Ce parere aveti, veti reusi ? Cu siguranta veti avea probleme in a le numara numai pe cele albe.

Puncte alb negru

Faianța din baie

Imaginea de mai jos poate reprezenta usa unei bai, dupa modul in care este colorata. Daca urmarim intersectia liniilor albe, vom observa mai multe puncte gri, insa in realitate acestea sunt inexistente, imaginea fiind o simpla iluzie optica bazata pe adaptarea culorilor.

Faianța din baie

Puncte portocalii

Imaginea de mai jos este formata din mai multe patrate rosii, separate prin linii verticale si orizontale de culoarea albastra. Totusi, daca vom privi cu atentie, vom observa cum incep sa apara puncte portocalii la intersectia acestor linii, fiind de fapt doar o iluzie bazata pe adaptarea culorilor.

Puncte portocalii

Puncte miscatoare

Imaginea de mai jos este alcatuita dintr-o multitudine de puncte verzi plasate pe un fundal albastru, iar mijlocul ei pare sa formeze un vartej. Incercati sa dati scroll cu mouse-ul in sus si in jos pentru a vizualiza efectul. Bineinteles, imi veti spune ca imaginea incepe sa danseze, dar sigur ca acesta e efectul iluziei optice, de a pacali cativa centri nervosi ai creierului.

puncte miscatoare

Valurile care se misca mereu

Daca veti parcurge cu privirea imaginea de mai jos, veti vedea cum cercurile din interiorul acesteia par ca formeaza niste valuri miscatoare. Cu toate acestea insa, daca veti privi imaginea mai de aproape, veti observa ca toate elementele sunt asezate perfect, in linie dreapta, valurile care se misca fiind doar o iluzie optica ce se formeaza pe retina noastra.

valuri

Patratul care se misca

Priviti cu atentie aceasta imagine colorata. In centrul acesteia veti observa un patrat . Acum miscati-va capul inainte, inapoi, stanga, dreapta si veti fi surprinsi sa vedeti ca si patratul se misca ori de cate ori efectuati o miscare a capului. Aceasta este o iluzie optica, de fapt, patratul nu se misca.

patratul care se misca

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.