Rețete culinareHrean oțetit cu sfeclă roșie la borcan - află rețeta acestui tip...

Hrean oțetit cu sfeclă roșie la borcan – află rețeta acestui tip de conservă

Hreanul impreuna cu sfecla rosie face parte din categoria muraturilor si conservelor.

Cele doua ingrediente sunt forte bune in probleme de sanatate, de aceea eu le gatesc de cateva ori pe an.

Sunt foarte gustoase mai ales impreuna cu preparate din carne.

Reteta aceasta o am de la parintii mei care o gatesc in fiecare an de Sfintele Pasti.

Ingrediente hrean otetit cu sfecla rosie

  • 500 grame hrean
  • 500 grame sfecla rosie
  • 3-4 linguri zahar
  • 1-2 linguri otet
  • 1-2 lingurite sare
  • apa

Mod preparare

Hreanul si sfecla se spala bine de pamant, sfecla rosie se pune la fiert.

Dupa ce am pus sfecla rosie la fiert, curatam hreanul si apoi il dam prin razatoarea ce mai mica.

Cand s-a fiert sfecla rosie, o lasam sa se raceasca putin, iar apoi se poate face cu blender-ul sau se poate da prin razatoarea cea mica la fel ca si hreanul.

Sfecla rosie o punem intr-un bol mai marisor pentru a putea amesteca cele doua ingrediente, adica sfecla rosie si hreanul.

Amestecam bine hreanul cu sfecla rosie, apoi se poate pune in borcane, adaugand peste ele otetul, sarea si zaharul.

Apa punem in momentul in care am pus compozitia in borcane, fara sa apasam foarte tare, si apa trebuie sa acopere bine ingredientele.

In momentul in care am pus si apa peste hrean si sfecla rosie, se pastreaza la frigider ca sa nu se strice.

Daca vi se pare ca este prea tare se mai poate adauga zahar.

Pofta buna sa aveti!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.