Hreanul impreuna cu sfecla rosie face parte din categoria muraturilor si conservelor.
Cele doua ingrediente sunt forte bune in probleme de sanatate, de aceea eu le gatesc de cateva ori pe an.
Sunt foarte gustoase mai ales impreuna cu preparate din carne.
Reteta aceasta o am de la parintii mei care o gatesc in fiecare an de Sfintele Pasti.
Ingrediente hrean otetit cu sfecla rosie
- 500 grame hrean
- 500 grame sfecla rosie
- 3-4 linguri zahar
- 1-2 linguri otet
- 1-2 lingurite sare
- apa
Mod preparare
Hreanul si sfecla se spala bine de pamant, sfecla rosie se pune la fiert.
Dupa ce am pus sfecla rosie la fiert, curatam hreanul si apoi il dam prin razatoarea ce mai mica.
Cand s-a fiert sfecla rosie, o lasam sa se raceasca putin, iar apoi se poate face cu blender-ul sau se poate da prin razatoarea cea mica la fel ca si hreanul.
Sfecla rosie o punem intr-un bol mai marisor pentru a putea amesteca cele doua ingrediente, adica sfecla rosie si hreanul.
Amestecam bine hreanul cu sfecla rosie, apoi se poate pune in borcane, adaugand peste ele otetul, sarea si zaharul.
Apa punem in momentul in care am pus compozitia in borcane, fara sa apasam foarte tare, si apa trebuie sa acopere bine ingredientele.
In momentul in care am pus si apa peste hrean si sfecla rosie, se pastreaza la frigider ca sa nu se strice.
Daca vi se pare ca este prea tare se mai poate adauga zahar.
Pofta buna sa aveti!