Rețete culinareSalată de păstăi cu ciuperci și maioneză - o rețetă ușor de...

Salată de păstăi cu ciuperci și maioneză – o rețetă ușor de pregătit

Pastaile cu maioneza merita incercate fiindca sunt foarte gustoase, in special atunci cand se gasesc ingredientele la piata, in sezonul lor.

De fiecare data cand vreau sa gatesc rapid o salata usoara, ma uit in congelator dupa o pastaie ori, toamna, am grija sa fie proaspete in frigider.

Ingrediente salata de pastai cu ciuperci si maioneza

  • 300 gr pastai galbene
  • 200 gr pastai verzi
  • 1 ciuperca mare
  • 1 ou
  • 1 lingurita mustar
  • ulei
  • sare si piper

Mod de praparare

Ciuperca se curata de coaja si se pune la fiert, in apa cu sare, impreuna cu pastaile de fasole.

Intre timp se poate prepara maioneza astfel: se separa albusul de ou de galbenus, cel din urma se amesteca cu o lingurita de mustar pana la omogenizare; se adauga treptat cate o lingura de ulei, amestecand mereu in aceeasi directie, pana cand se obtine o maioneza tare – nu se desprinde de pe lingura de lemn.

Cand legumele sunt fierte (dupa 3 de minute) se strecoara, se storc bine de zeama si se taie cubulete mici.

Salata se serveste rece, alaturi de paine prajita.

Se pun apoi cubuletele peste maioneza, se condimenteaza cu sare si piper si pe urma se amesteca.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.