Timp liberHobby-uri surprinzătoare: vezi ce presupune colecţionarea răţuştelor de cauciuc

Hobby-uri surprinzătoare: vezi ce presupune colecţionarea răţuştelor de cauciuc

Există un hobby pentru fiecare, de la cele mai populare şi cunoscute şi până la cele mai extravagante şi ciudate; colecţionarea variatelor obiecte este un mod plăcut de petrecere a timpului liber, însă unii aleg să strângă obiecte surprinzătoare. Un hobby care poate părea ciudat, însă împărtăşit de mai multe persoane decât ai crede, este colecţionarea răţuştelor de cauciuc.

A avea propria colecţie este o împlinire: cu fiecare nouă achiziţie, colecţionarul are mai mult decât un obiect: are o satisfacţie specială, cea de a-şi fi completat „averea”. Chiar colecţiile de obiecte ce nu au în sine o valoare (estetică, financiară) sunt impresionante, prin diversitatea lor şi prin implicarea proprietarului pasionat. Colecţionarul investeşte mai mult decât timp şi bani în crearea unei colecţii unice: investeşte emoţii.

Se spune că ceea ce o persoană alege să colecţioneze o reprezintă, în special când ea este pasionată şi implicată. Şi ce poate fi mai drăgălaş decât răţuştele de cauciuc, care amintesc că fiecare dintre noi rămâne în sufletul său un copil?… De ce nu ar fi colecţionarea de răţuşte un hobby la fel de plăcut şi satisfăcător ca şi colecţionarea de tablouri?

Răţuştele de cauciuc, deşi nu au o valoare în sine, pot crea colecţii impresionante (şi valoroase pentru proprietar). Este un hobby plăcut şi accesibil; cine spune că un adult nu poate fi la fel de încântat de noua sa răţuşcă precum un copil? Se vorbeşte chiar despre „mania răţuştelor”, aceste simpatice obiecte cucerind şi mulţi adulţi.

colectii de ratuste

Există destui colecţionari pasionaţi de răţuşte: există site-uri dedicate modelelor diverse de răţuşte, site-uri unde mândrii proprietari îşi afişează colecţiile; există nu doar clasica raţă galbenă de cauciuc, ci răţuşte de culori diverse, cu leduri, pictate de mână, de dimensiuni extrem de mari sau de mici, cu melodii, parfumate, răţuşte care seamănă cu diferite personalităţi faimoase… O colecţie este mai variată decât am putea crede. Există şi un festival dedicat acestor simpatice păsări – Duckfest, organizat din an în an.

Cele mai cunoscute colecţionare de răţuşte de cauciuc sunt Charlotte Lee din California, deţinătoare a recordului mondial cu o colecţie frumoasă de peste 2580 (în anul 2007 avea 2583) şi Valli Hammer din Farmer City, Illinois, care din anul 2000 încoace a strâns peste 2469. Colecţia celei din urmă este impresionantă nu doar prin număr, ci prin varietatea sa (ce cadă de baie i-ar trebui pentru a face loc tuturor?!).

Valli Hammer, fostă profesoară, şi-a descoperit acest hobby din întâmplare, când a găsit câteva răţuşte care aparţinuseră fiului ei. A simţit apoi impulsul de a căuta şi achiziţiona noi şi noi modele, fiecare diferit de celelalte.

Ea ţine la fiecare nouă achiziţie şi are chiar preferinţele sale, iar acest hobby o face o expertă în răţuşte (este interesată inclusiv de istoria acestor obiecte). Un hobby plăcut, care oferă satisfacţie – Valli spune că atunci când îşi priveşte colecţia se relaxează – şi care este cât se poate de accesibil, nici o achiziţie nefiind foarte costisitoare.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.