DiverseGudron și nicotină în țigări, se mai poate afla cantitatea?

Gudron și nicotină în țigări, se mai poate afla cantitatea?

Nu sunt un mare fumător, mă nenorocesc ocazional cu câte un pachet de țigări alb slim, cu 0,1 grame de nicotină și gudron. Unii dintre voi au nevoie de țigări mai tari, eu de țigări mai slabe, să le consum alături de un pahar de vin, sau tărie. În general, se întâmpla asta de 2-3 ori pe lună, dar în ultimul timp am făcut o pauză. Tot în ultimul timp, am observat și câteva schimbări pe pachetele de țigări

Au dispărut de pe pachetele de țigări informațiile referitoare la gudron, nicotină şi monoxid de carbon

La jumătatea anului precedent, BAT a eliminat de pe pachetele de țigări informațiile legate de cantitatea de gudron și nicotină,rămânând doar mesajele privind efectul nociv al dependenței de tutun.

Cu unele mărci de țigări e mai simplu, căci se deosebesc după culoare. Știm deja că negru sau albastru închis este cel mai tare – deci are cantitatea cea mai mare de gudron și nicotină, iar cel alb este cel mai slab, lucru valabil și la marca pe care o fumez eu. Alte mărci, au design-ul pachetelor de așa natură, încât acum sunt destul de greu de deosebit, mai ales dacă nu ești o persoană atentă la detalii. Câți oameni crezi că au cerut un anumit tip și au primit altceva? Eu cred că destui.

De ce au fost eliminate aceste detalii?

Aparent, specialiştii au stabilit că indicarea nivelului de gudron, nicotină şi monoxid de carbon poate fi înșelătoare, motiv pentru care acestea au dispărut, iar avertismentele de sănătate ocupă mai mult spațiu. Părerea mea este că au dorit să câștige mai mult spațiu, pentru a face mai vizibile avertismentele privind riscurile la care ne supunem, fumând. Emoționalul câștigă de cele mai multe ori, în fața raționalului și cred că acesta este, în realitate, motivul acestor modificări.

Citește și:  Care sunt cele mai interesante tradiții de Crăciun din întreaga lume?

Cum mai putem afla cantitatea de gudron și nicotină, din țigările pe care le fumăm?

Înainte, când pe pachetele de țigări, apărea înscrisă cantitatea de nicotină și gudron rezultată prin arderea tutunului și a foiței de hârtie, îți puteai da seama, prin comparație, care dintre țigările fumate, este mai nocivă pentru organismul tău. Acum se mai pot afla aceste cantități? Dacă stai bine cu memoria, sau ești fidel unui anumit tip de țigară atunci cu siguranță știi cât gudron și câtă nicotină inhalezi zilnic, din amintiri. Altă metodă eu încă nu am descoperit, dar dacă o voi face, promit să vă anunț și pe voi.

Pe de altă parte, sunt slabe șanse ca fumătorul obișnuit să nu fie influențat în mod direct de astfel de detalii. Un fumător este conștient de riscuri, știe că tutunul dăunează sănătății și o să renunțe la acest viciu în momentul în care își va dori cu adevărat acest lucru.

Mai nasol este când merg undeva în vacanță și nu știu care sunt cele mai slabe. Mai nimeream câte un pachet de zici că la fiecare fum, venea moartea după mine.

Apropo, cred că știți cu toții bancul cu țigările și mașina scumpă! nu?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.