Gris cu lapte pane este desertul preferat al lui tati. Este o reteta simpla si rapida, pentru cei mici si cei mari.
Inca de la prima vedere atrage prin combinatia inedita de preparare si e una din retetele pe care le aduc cu mine din copilarie.
Ingrediente gris cu lapte pane
- 1 l lapte
- 200 gr gris
- 6 linguri de zahar
- 2 pliculete de zahar vanilat
- putina sare
- 1 coaja de portocale rasa
- 2 oua
- faina si pesmet pentru pane
- ulei
Mod de preparare
Se pune la fiert laptele cu putina sare, zaharul, 2 pliculete de zahar vanilat si coaja de portocale rasa.
Cand laptele a inceput sa fiarba se aduaga grisul in ploaie si se amesteca continuu pana se ingroasa.
Cand grisul e fiert se ia de pe foc si se toarna intr-o tava umezita putin .
Se lasa la racit grisul apoi cand e rece se taie cu cutitul umezit in bucati.
Se da prin faina, oua si pesmet.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajeste pana cand prinde o culoare aurie.
Se scurge pe un prosop de bucatarie.
Sa aveti pofta buna!