Rețete culinareGris cu lapte pane - o rețetă simplă și recomandată tuturor copiilor

Gris cu lapte pane – o rețetă simplă și recomandată tuturor copiilor

Gris cu lapte pane este desertul preferat al lui tati. Este o reteta simpla si rapida, pentru cei mici si cei mari.

Inca de la prima vedere atrage prin combinatia inedita de preparare si e una din retetele pe care le aduc cu mine din copilarie.

Ingrediente gris cu lapte pane

  • 1 l lapte
  • 200 gr gris
  • 6 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • putina sare
  • 1 coaja de portocale rasa
  • 2 oua
  • faina si pesmet pentru pane
  • ulei

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele cu putina sare, zaharul, 2 pliculete de zahar vanilat si coaja de portocale rasa.

Cand laptele a inceput sa fiarba se aduaga grisul in ploaie si se amesteca continuu pana se ingroasa.

Cand grisul e fiert se ia de pe foc si se toarna intr-o tava umezita putin .

Se lasa la racit grisul apoi cand e rece se taie cu cutitul umezit in bucati.

Se da prin faina, oua si pesmet.

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajeste pana cand prinde o culoare aurie.

Se scurge pe un prosop de bucatarie.

Sa aveti pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.