Este o reteta mexicana.
Este o mancare pe care se poate varia pana la infinit, depinde numai de creativitate.
Ingrediente enchiladas cu piept de pui – tortilla mexican cu carne, chilli si branza
- 1 piept de pui dezosat
- 1 catel de usturoi
- sare, condiment Mexican, chilli pudra
- 200 ml bulion
- 3-4 linguri de ulei de masline
- 150 gr branza Cheddar
- 4 foi tortilla
- 1 lingura de faina
Mod de preparare
Carnea se taie in fasii scurte.
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, se adauga carnea si se prajeste pana devine albicioasa.
Se condimenteaza cu sare si cu condiment Mexican.
Cand carnea devine aurie se scoate din tigaie si se pune deoparte.
In tigaia in care s-a prajit carnea se mai adauga 2 linguri de ulei de masline si se pune o lingura de faina care se rumeneste putin.
Apoi se adauga bulionul, usturoiul zdrobit, chilli si sarea.
Se adauga pieptul prajit si branza Cheddar razuita, apoi se gateste mancarea amestecand continuu, pana cand branza se topeste.
Se aseaza compozitia peste fiecare tortilla, se ruleaza si se pun una langa alta in tava.
Se toarna sosul ramas peste tortille si se razuieste branza Cheddar.
Se baga la cuptor aprox 10 minute.
Se servesc calde.