Cred ca ghiveciul de legume este mancarea favorita in sezonul cald, exista multe multe variante de retete, cu diferite legume, cu carne de pui sau porc, cu carnaciori sau cremwursti, cu orez sau oua, cu smantana sau fara.
Aceasta varianta este foarte simpla, cu orez si oua.
Ingrediente ghiveci de legume cu orez si oua
- 1 ardei verde
- 1 ceapa
- 2 rosii mari
- 2 linguri orez
- un ou
- ulei
- sare, piper
Mod de preparare
Spalam bine legumele, curatam ceapa si o taiem in felii subtirele, punem ulei la incins si calim ceapa in el. Ardeii ii taiem in fasiute, ii adaugam langa ceapa si turnam apa pana ce se acopera ingredientele, acoperim cu un capac si lasam sa se inmoaie pana ce pregatim celelalte ingrediente.
Curatam rosiile de coaja si le taiem in bucati mici, spalam orezul sub jet de apa si batem ouale sa devina spumoase.
Adaugam bucatile de rosii langa legumele inmuiate, lasam cateva minute sa fiarba dupa care adaugam orezul si un pic de apa (4-5 linguri).
Cand orezul este gata, adaugam oul batut, amestecam bine, condimentam cu sare si piper; dupa 2-3 minute putem stinge focul. Se poate servi imediat, daca nu sa acoperim cu capac, asa ghiveciul ramane cald mai mult timp si mai inmoaie aburul ingredientele.
La servire decoram cu smantana.