Rețete culinareGhiveci de legume cu orez și ouă - o mâncare preferată în...

Ghiveci de legume cu orez și ouă – o mâncare preferată în timpul sezonului cald

Cred ca ghiveciul de legume este mancarea favorita in sezonul cald, exista multe multe variante de retete, cu diferite legume, cu carne de pui sau porc, cu carnaciori sau cremwursti, cu orez sau oua, cu smantana sau fara.

Aceasta varianta este foarte simpla, cu orez si oua.

Ingrediente ghiveci de legume cu orez si oua

  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa
  • 2 rosii mari
  • 2 linguri orez
  • un ou
  • ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

Spalam bine legumele, curatam ceapa si o taiem in felii subtirele, punem ulei la incins si calim ceapa in el. Ardeii ii taiem in fasiute, ii adaugam langa ceapa si turnam apa pana ce se acopera ingredientele, acoperim cu un capac si lasam sa se inmoaie pana ce pregatim celelalte ingrediente.

Curatam rosiile de coaja si le taiem in bucati mici, spalam orezul sub jet de apa si batem ouale sa devina spumoase.

Adaugam bucatile de rosii langa legumele inmuiate, lasam cateva minute sa fiarba dupa care adaugam orezul si un pic de apa (4-5 linguri).

Cand orezul este gata, adaugam oul batut, amestecam bine, condimentam cu sare si piper; dupa 2-3 minute putem stinge focul. Se poate servi imediat, daca nu sa acoperim cu capac, asa ghiveciul ramane cald mai mult timp si mai inmoaie aburul ingredientele.

La servire decoram cu smantana.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.