Cand dorim sa mancam putin timp fara carne, va recomand aceasta reteta fara ea.
Dar sa nu se necajeasca nici cei care vor sa mananca ceva cu carne, langa aceste ingrediente usor se poate incorpora bacon sau carnaciori picanti.
Ingrediente chilli vegetarian – ghiveci de legume picant
- O conserva de fasole rosie
- 200 gr amestec de legume din conserva
- 200 gr ciuperci
- 3 fire ceapa verde
- o ceapa medie
- 1 dovlecel
- 1 ardei rosu mare
- 2 rosii
- o bucatica de ghimbir
- sare, piper, chilli
Mod de preparare
Intr-un wok incingem ulei si prajim in el cateva felii de ghimbir, dupa ce s-a prajit scoatem si aruncam bucatile de ghimbir, in ulei adaugam ceapa verde feliata si ceapa normala taiata felii subtirele. Lasam pana se inmoaie ceapa.
Intre timp pregatim rosiile si ardeiul: le spalam, rosiile le curatam de caaja si le taiem in bucati, taiem in bucati si dovlecelul.
Langa ceapa, prima data, adaugam ardeiul, lasam cateva minute acoperit sa se inmoaie dupa care adaugam dovlecelul, amestecul de legume si ciupercile; acoperit, lasam 5-7 minute.
Adaugam rosiile si fasolea rosie din conserva, condimentam cu sare si piper si, acoperit, lasam sa mai fiarba 15 minute, daca consideram ca nu prea are sos, putem sa adaugam 2-3 linguri de ketchup.
La final condimentam cu chilli dupa gust.
Se seveste cald alaturi de paine prajita.