Ghiveciul de legume este o mancare proaspata si sanatoasa. Datorita faptului ca acum se gasesc legume in toate sezoanele, nu mai putem spune ca e doar o mancare de toamna – vara.
E perfect pentru o zi de post. Se poate servi simplu dar ca garnitura langa orez si fripturi.
Ingrediente ghiveci de legume cu fasole boabe
- 3-4 ardei rosii, galbeni
- 3 rosii
- 3-4 cepe
- 220 ml conserve de fasole boabe
- sare, piper, 1 cubulet de Maggi
- 4-5 linguri de ulei
- smantana pentru servire
Mod de preparare
Se curata ceapa si ardeii si se taie in felii subtiri. Se curata rosiile de coaja si se taie cubulete.
Fiindca nu toate legumele se fierb in acelas timp trebuie sa le adaugam treptat. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa. Se condimenteaza cu putina sare si se caleste bine.
Peste ele se adauga ardeii si se calesc inca 10 minute.
Se presara cu delicat, apoi se adauga rosiile.
Se condimenteaza cu piper si sare dupa gust.
Cand toate sunt fierte se adauga boabele de fasole.
Se amesteca bine si se fierbe inca 5 min.