Ooo da, prajitura din morcovi! De ce nu? culoarea se potriveste, gustul dulce se potriveste…
Daca nu ati incercat inca nu ezitati, este foarte gustos, la mine trece una doua… Aceasta este o reteta pentru chec, in viitor o sa fac muffin-uri cu morcovi.
Ingrediente chec cu morcovi si glazura alba cu lamaie
- 200gr faina
- 2 oua
- 250gr morcovi
- 100ml ulei
- 150gr zahar
- un pliculet zahar vanilat/vanilinat
- o lingurita scortisoara
- un plic praf de copt
Pentru glazura
- 75gr zahar
- un albus de ou
- o lingura zeama de lamaie
Mod de preparare
Despartim ouale, galbenusurile le amestecam cu zaharul si uleiul pana se omogenizeaza.
Curatam morcovii, ii razuim prin razatoare mica, ii amestecam cu galbenusurile de ou si zaharul, mai adaugam si pliculetul de zahar vanilinat si o lingurita de scortisoara. Faina o amestecam cu praful de copt.
Din albusuri batem o spuma si incet incepem sa o amestecam cu ingredientele, adaugand treptat din morcovii razuiti cu galbenusuri si faina cu praf de copt.
Turnam aluatul obtinut intr-o tava captusita cu hartie de copt si l asezam in cuptorl preincalzit timp de 35 de minute dupa care facem proba cu scobitoarea.
Pentru glazura batem spuma tare din albusuri amestecate cu zeama de lamaie si zahar praf; cand checul este racit atunci o sa stropim cu glazura care o sa se intareasca pe chec.