Sarmale întoarse – rețetă de carne umplută cu varză și orez

0
2797
Sarmale intoarse - reteta de carne umpluta cu varza si orez
Sarmale intoarse - reteta de carne umpluta cu varza si orez

De obicei cand fac sarmale fac de doua feluri.

Sarmalele intoarse sunt ceva mai scumpe ca cele normale , dar si mai deosebite.

Ingrediente sarmale intoarse – reteta de carne umpluta cu varza si orez

  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • 200 ml bulion
  • 100 ml orez
  • 1 muschiulet de porc
  • sare, piper,boia , delikat
  • O bucata de costita afumata
  • 300 gr varza murate tocata
  • Smantana

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie felii . Se bate usor si se condimenteaza cu piper, sare, boia si delikat.

Se curata ceapa si se taie marunt. Se incinge ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa.

Se face un amestec. Se pune intr-un bol varza murata tocata, orezul spalat, bulionul, ceapa calita si se amesteca foarte bine. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si delikat.

Se pune o lingura de amestec pe fiecare felie de carne si se ruleaza.

Intr-o oala se pune la fund un strat de varza tocata .peste stratul de varza se pune costita afumata. Peste stratul de costita se pune sarmalele.

Citește și:  Supă de cartofi cu pastă de roșii - află ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare

Se acopera sarmalele cu varza tocata.

Se toarna apa, cat sa acopera sarmalele, dupa care se aseza oala pe foc mic si se lasa sa fiarba aproximativ 30 de min.

Se servesc cu smantana.

0.Ingrediente sarmale intoarse
0.Ingrediente sarmale intoarse
1.se taie felii
1.se taie felii
2.se bate carnea
2.se bate carnea
3.se condimenteaza
3.se condimenteaza
4.se curata ceapa
4.se curata ceapa
5.se taie marunt
5.se taie marunt
6.se incinge uleiul
6.se incinge uleiul
7.se caleste ceapa
7.se caleste ceapa
8.se amesteca varza tocata cu orezul
8.se amesteca varza tocata cu orezul
9.se adauga ceapa calita
9.se adauga ceapa calita
10.se condimenteaza
10.se condimenteaza
11.se adauga bulionul
11.se adauga bulionul
12.se amesteca bine
12.se amesteca bine
13.se aseaza carnea
13.se aseaza carnea
14.se pune o lingura de amestec
14.se pune o lingura de amestec
15.se ruleaza
15.se ruleaza
16.se pune un strat de varza tocata
16.se pune un strat de varza tocata
17.se pune costita peste varza
17.se pune costita peste varza
18.se pun sarmalele peste costita
18.se pun sarmalele peste costita
19.se acopera sarmalele cu varza tocata
19.se acopera sarmalele cu varza tocata
20.se toarna apa
20.se toarna apa
21.se pune la foc
21.se pune la foc
22.Sarmale intoarse
22.Sarmale intoarse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.