Casă și grădinăGhidul culorilor feng shui, vezi cum trebuie amenajată locuința conform acestui principiu

Ghidul culorilor feng shui, vezi cum trebuie amenajată locuința conform acestui principiu

Persoanele care isi doresc o locuinta cu adevarat deosebita, in care armonia si echilibrul sa fie caracteristicile principale, pot apela cu incredere la tehnicile si la arta feng shui. Si cum culorile sunt foarte importante pentru orice amenajare interioara, insa au o simbolistica aparte in arta feng shui, in randul care urmeaza va vom prezenta ghidul culorilor feng shui.

Feng shui este o arta straveche care pune accentul pe transmiterea energiei chi in spatiul in care se respecta toate principiile feng shui. Dintre acestea, principiul culorilor este unul deosebit de important care poate fi aplicat foarte usor oricarei locuinte. Pe langa culori, alegerea si pozitionarea anumitor elemente, forma acestora si materialul din care sunt realizate ajuta la imbunatatirea energiei dintr-o anumita incapere, bineinteles conditia este ca elementele sa fie armonios imbinate, urmand cu strictete tehnicile feng shui.

Culorile au, in general, o simbolistica aparte, iar in ceea ce priveste arta feng shui acestea reprezinta o metoda inedita de a incarca o incapere cu energie pozitiva chi, avand in vedere ca fiecare culoare este reprezentiva pentru un anumit element. Cele cinci elemente deosebit de importante pentru arta feng shui sunt focul, pamantul, apa, metalul si lemnul, toate acestea ajutand la restabilirea armoniei si energiei in locuinta. Cum fiecare incapere a locuintei indeplineste un anumit aspect functional, modul in care elementele necesita a fi aranjate difera de la o incapere la alta. Ghidul culorilor feng shui va va ajuta sa creati pacea si armonia atat de necesare oricarei locuinte.

Pentru a va usura sarcinile, va vom prezenta un ghid al culorilor in functie de elementele pe care le reprezinta, dar luand in acelasi timp in considerare si incaperile locuintei in care aceste culori se potrivesc cel mai bine.

Focul reprezinta unul dintre cele cinci elemente de la baza artei feng shui si exprima pasiunea si energia. Din punctul de vedere al pozitionarii acestui element, punctul cardinal specific focului este Sudul, cu toate ca, in unele situatii, elementele de foc pot fi necesare si zonei nord-estice sau sud-vestice. Culorile caracteristice acestui element sunt rosu, portocaliu, mov, roz si nuantele foarte aprinse de galben.

Adevaratii maestrii feng shui sunt de parere ca prezenta acestor cinci elemente nu trebuie sa fie suparatoare ci, din contra, trebuie sa fie cat mai subtila si sa multumeasca din punct de vedere estetic si functional. In acest fel, energia focului poate fi prezenta in locuinta dumneavoastra prin culorile mai sus mentionate, alegand obiecte de mobilier sau vopsea pentru pereti in aceste culori, fie alegand diferite obiecte decorative, cele mai potrivite din acest punct de vedere fiind lumanarile.

Pamantul este elementul bogatiei si stabilitatii din punctul de vedere al artei feng shui si isi are locul in partea de Nord-Est sau Sud-Vest a incaperii. Daca acest element este atent valorificat in locuinta dumneavoastra veti putea atrage bunastarea, echilibrul si armonia, iar relatiile dumneavoastra cu cei din jur vor fi mult mai fructuoase. Culorile acestui element sunt cele pamantii, de la bej si maro, pana la nuante deschise de galben. In locuinta dumneavoastra acest element este reprezentat de cristale si obiecte din lut.

Metalul este elementul puritatii, al preciziei si claritatii, dar in acelasi timp si al eficientei, prezenta lui fiind centrul de echilibru. Intr-o decoratiune feng shui, metalul se gaseste in Vest si Nord-Vest, fiind reprezentat de culori precum gri si alb.

Apa este unul dintre elementele de baza pentru arta feng shui, fiind elementul armoniei, al calmitatii, puritatii si al energiei pozitive. Culorile reprezentative sunt negrul si albastrul.

Lemnul este elementul sanatatii si al vitalitatii, fiind in acelasi timp si reprezentantul bunastarii materiale, semnificand prosperitatea. Verdele si maronul sunt culorile caracteristice.

Ce culori folosim pentru…

Dormitor – dupa cum am mentionat si in randurile de inceput, pe langa faptul ca orice incapere a locuintei trebuie sa indeplineasca aspectul estetic, respectarea celui functional este, de asemenea, un factor foarte important. Si cum dormitorul este camera in care petrecm timpul pentru a ne odihni, relaxa si pentru a ne incarca mereu cu energie pozitiva, culorile vor fi intotdeauna atent alese. Pentru ca atmosfera sa fie calma in asa fel incat sa favorizeze odihna, conform tehnicilor feng shui, cele mai potrivite culori sunt cele calde de pamant, pastelurile foarte calme si verdele crud care se apropie de natura.

Camera de zi este locul in care ne petrecem timpul cu familia, cu prietenii si in care ne relaxam dupa o lunga si obositoare zi de munca. Energia trebuie sa fie, de asemenea, una pozitiva, iar calmitatea trebuie sa dainuie. Cele mai potrivite culori sunt, de asemenea, cele de pamant, precum si pastelurile.

Bucataria – este, de asemenea, o camera foarte importanta, fiind un spatiu activ in care gatim, servim masa si petrecem timp alaturi de cei dragi. Culorile deschise sunt cele mai potrivite, insa si cele aprinse sunt ideale pentru bucatarie deoarece cresc pofta de mancare.

Baia – este incaperea in care ne petrecem o buna parte a timpului si aici trebuie sa domine, de asemenea, o energie pozitiva. Pentru ca elementul cel mai des intalnit este apa, culorile marine sunt cele mai potrivite, apa fiind simbolizata, de asemenea, si de oglinzi. Se poate opta si pentru nuante pastelate, alb si culori de pamant.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.